Fűszer és Lélek

Fehérboros, fetás koszorú

A madárkákat egyáltalán nem érdekli, hogy esik a hó, hideg van, és az is lesz még egy jó ideig. Ők a nappalok hosszabbodását érzékelik, ami azt mondja nekik, hogy itt a tavasz. 
Csicseregnek is minden reggel, nagyon boldogan. Én sajnos még annyira nem érzem a tavaszt, hogy szombat reggel azon gondolkodtam, vajon hol szólhat az ébresztő a lakásban, és ki az, aki nem kapcsolta ki a telefonját. Pedig csak a madárkák voltak. Bízom bennük, ők már csak tudják, nemsokára itt a nyár.
Ezt a cukkinivel, fetával, és kesudióval töltött koszorút tulajdonképpen a tésztája miatt szoktam sütni, leginkább vendégváró falatnak, mert szerintem a tésztája az igazi finomság, és az, hogy mi van benne, csupán másodlagos. De most, hogy tavaszváró hangulatba kerültem, sőt, nyárváróba egyenesen, így igazi nyári töltelékkel sütöttem.
A tésztájába se sütőpor, se élesztő nem kell, és akkor jó, ha sütés közben kissé felhólyagosdik, ropogósra sül.

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg tk búzaliszt
10 dkg sima liszt
2 ek olívaolaj
kb. 12 ek fehérbor (annyi, hogy a tészta összeálljon)
2 kk oregánó
1 kk só

Hozzávalók a töltelékhez:
1 pici cukkini
10 dkg feta sajt
2 marék kesudió
pár csepp olívaolaj
kakukkfű
bors

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd a lehető legnagyobb körré nyújtjuk lisztezett deszkán. Pizzavágóval, vagy késsel szabályos kör formára vágjuk, majd a közepén kijelölünk egy kisebb kört, amit nyolcfelé vágunk pizzavágóval. Lásd az alsó képet, leírni nehezebb, mint megcsinálni.
A tészta szélére felpakoljuk a vékonyra vágott cukkinit, majd rámorzsoljuk a fetát, és megszórjuk a kesudióval. Pár csepp olívaolajat csepegtetünk rá, kakukkfűvel és borssal ízesítjük.
A tészta közepén kivágott háromszögeket ráhajtjuk a töltelékre, és 20 perc alatt ropogósra sütjük. 
Magában is finom, de valamilyen fűszeres joghurttal még jobb.
Ne felejtsétek el meginni mellé a maradék fehérbort! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!