Fűszer és Lélek

Brownie golyó

Nem állítom, hogy gyakran okoz problémát a süteményszélek hasznosítása, mert legtöbbször ahogy levágom, már el is tűnik a gyerekszájakban. A brownie szélét pedig nem is szoktam levágni, hiszen pont olyan finom, mint a belseje.
Most azért sütöttem egy nagy tepsi brownie-t, méghozzá valódi brownie-tepsiben, mert vettem egy ilyen tepsit végre. Nem, nem azért. Azért, mert vendégeket várok, és a brownie-t tényleg mindenki szereti, kivétel nélkül.  A szélét is csak azért vágtam le, hogy még szebb legyen.
Adtam hozzá kevés rumot, egy nagyon pici extra vajat, és késes robotgéppel fél perc alatt gyúrható masszát készítettem belőle. Ebből a masszából formáztam diónyi golyókat, amit a kislányom mártott olvadt étcsokiba. Ha nem csak értékmentésről lenne szó, nem ártott volna temperálni a csokoládét, de mi így nagyon boldogok voltunk a végeredménytől.
Annyira lelkes volt, majdnem belegyeztem abba, hogy a nagytepsinyi brownie feléből golyókat készítünk, csokiba mártjuk, és megszórjuk pisztáciával, de végül erőt vettem magamon, és azt mondtam, hogy ez a húsz golyó pont elég lesz a vendégeknek, a többi sütemény maradjon csak meg eredeti formájában.

 

Hozzávalók 20 darabhoz:

Kb. 30 dkg brownie szél
0,5 dl fehér rum
2 ek puha vaj
10 dkg étcsokoládé
2+2 dkg pisztácia


A süteményt meglocsoltam a rummal, az olvadt vajjal, és késes robotgépben összedolgoztam. Kivettem a gépből, és belekevertem az apróra vágott pisztácia felét, majd 20 egyforma, apró golyót formáztam belőle.
A csokoládét a mikró kiolvasztó fokozatán olvasztottam meg, ezzel a legcélszerűbb, így biztosan nem ég nem, és egy pillanat alatt kész. A kis sütigolyókat bonbonkésztő célszerszámmal mártottuk a csokiba, majd rácsra tettük száradni. Megszórtuk a maradék pisztáciával, és amikor megdermedt, áttettük a papírkapszliba.
Bármilyen sütiszélből készíthető, vagy akár maradék krémes tortát is bátran a késes robotgépbe lehet tenni. Ha túl puha lenne a végeredmény, egy kis kekszmorzsával sűríthető, illetve ha túl kemény, akkor ízlés szerint lekvárral, gyümölcslével, vagy valamilyen jóféle likőrrel könnyen megoldható a probléma.
Bonbonkészítéshez, sütéshez, és vendégváráshoz most nagyon klassz dolgokat találtok a Tchibo-nál,  még szaloncukorformát is, ha biztosak lennétek benne, hogy csak az kerül a cukorkába, amit ti is szeretnétek. Bonbont készíteni különben is nagyon jó mulatság a gyerekekkel, igazi csapatépítő-tréning, és hát finom is, nem csak hasznos.
Szponzorált tartalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!