Fűszer és Lélek

Hálaadás, és még reggeli is?!

Igen, én is tudom, hogy Magyarországon nincs hálaadás. Miért is lenne, tényleg semmi közünk az ott történtekhez, és ez ráadásul nem is olyan ünnep, amit át lehetne venni, mint mondjuk a halloween, a hálaadásnak ugyanis történelmi jelentősége van.
Mégis, egyre többen készítenek hálaadási ételeket itthon is, és ennek egy nagyon egyszerű oka van. A hálaadási menü nagyon finom! Akkor pedig miért ne ennénk, nem igaz?
Sült pulyka, sütőtökös pite, barátok, mi kell még?
Ez most egy gyors reggeli, csupa olyan alapanyagból, ami akár egy hálaadási vacsora maradéka is lehet, de akár frissen el lehet készíteni, mondjuk vasárnap reggel.
A tölteléket tényleg érdemes előző este összedobni, hogy reggel csak elő kelljen melegíteni a sütőt, és 20 perc múlva kelthessük a családot.

Hozzávalók:
1 csomag félkész levelestészta
50 dkg darált pulykacomb
2 nagy fej hagyma
4 ek étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 narancs reszelt héja
½ narancs leve
3 ek sűrített paradicsom
1 ek csípős csilikrém
só, bors, koriander mag ízlés szerint
2 marék aszalt vörösáfonya


Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A hagymát fél karikára szeleteljük, és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, és az összes többi hozzávalót. Addig pirítjuk kevergetve, amíg a leve el nem fő.
A leveles vajas tésztát 12 – ha hagyományos muffinformánk van, vagy 24 részre vágjuk, ha mini-muffinformával dolgozunk.
A formákat vékonyan kiolajozzuk, majd beletesszük a tésztát, amit megtöltünk a hússal.
Kb. 20 perc alatt sütjük szép pirosra.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!