Fűszer és Lélek

Csokis fánk krémlikőrrel töltve

fankcsoki20 perc alatt elkészül, és szilveszterre is szuper választás ez a hanukai fánk!  
Finom, olvadt étcsokoládé  van benne és mielőtt megennénk telenyomjuk valamilyen krémlikőrrel. Nyilván a kávés, csokis a legjobb választás, de tulajdonképpen bármit el tudnék képzelni bele.
Ha nagyon türelmesek vagytok, akkor érdemes egészen apró fánkokat sütni, hogy egy fánk egy falat legyen. 
Persze a falatok számát tilos számon tartani! 
(Nem, ez most nem adható gyerekeknek ebben a formában. Ha kimarad a likőr, akkor igen. De sokkal rosszabbul járnak. Ez van.)

50 dkg tehéntúró 
8 tojás 
18 dkg búzaliszt 
20 dkg süthető csokoládélencse (esetleg étcsoki darabolva)
12 g sütőpor
2 dkg porcukor
1/2 kk só

A sütéshez olaj

A töltéshez valamilyen krémlikőr

Az olajat felforrósítjuk. Ezt a fánkfélét bő olajban kell sütni, úgyhogy használjunk hozzá mély serpenyőt, vagy lábost. 
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd hideg olajba mártott kanállal szaggatjuk a fánkokat a forró olajba. Egy nagyobb diónyi fánk olyan 3 perc alatt sül meg, de az első darabot ellenőrizzük.
csokisfank-1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!