Fűszer és Lélek

Aszalt szilvás-marcipános bejgli – ott a helye a diós és a mákos mellett!

aszaltszilvasbejgli2Nem éppen klasszikus a töltelék, de annyira finom, hogy kár lenne kihagyni!
Sokan félnek a bejglisütéstől, pedig nem bonyolult, csak az időt kell megadni neki, hogy megszáradhasson a tojás a tetején, és szép márványos mintájú legyen.
Géppel a legegyszerűbb összedolgozni, de természetesen kézzel is készíthetjük. A bejgli frissen a legfinomabb, de bátran dolgozhatunk vele előre. A friss, kisült bejglit rácson kihűtjük, szorosan fóliába csomagoljuk, vagy ha van otthon vákuumozó gépünk, akkor akár le is vákuumozhatjuk, és lefagyasztjuk.


Hozzávalók 3 db bejgli tésztájához:

  • 500 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 5 g só
  • 200 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 120 g tej
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő

    A töltelékhez:
  • 3 kk őrölt fahéj
  • 20 dkg Dr. Oetker Marcipán (20 dkg)
  • 20 dkg aszalt szilva (magozott)

    Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!