Fűszer és Lélek

Dupla adag sem lesz elég ebből a pekándiós pitéből!

pekan-pies_4Magyarul nincs is jó fordítása az angol cookie szónak, mert nemcsak kekszet, hanem más aprósütiket is jelent egyszerre.
Ez a pekándiós változat nagyon gyorsan elkészül, hiszen félkész leveles tésztát használunk hozzá, a tölteléket pedig pár perc alatt össze lehet dobni.
Nem túlzás, hogy az egyik kedvenc alapanyagom a félkész leveles tészta, annyira megkönnyíti az életet, és olyan egyszerűen lehet belőle akár édes, akár sós ételeket készíteni!
Fontos, hogy mindig forró sütőben kell sütni, és lehetőleg hideg töltelékekkel tölteni, így tud igazán szépen megnőni a tészta.
A pekándiós pitének nagy hagyománya van Amerikában, általában egy gombóc vaníliafagyival tálalják, és egy nagy steak után rendelik. De miért ne készítenénk belőle apró kis sütiket némi változtatással, és sütnénk csak úgy magunknak?

Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg pekándió
10 dkg mazsola
1 db körte
1 kk citromlé
1 kk citromhéj
1 kk őrölt fahéj
¼ kk őrölt kardamom
2 ek narancslekvár
2 csomag Dr. Oetker Vaníliás cukor
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
3 dkg vaj

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!