Fűszer és Lélek

Én akartam előbb lenni a hasadban!

eszter-csalad-1Én egyke vagyok, ezért elképesztően kreatívnak találom a gyerekeim egymásra való féltékenységét. Persze nagyon fáraszt, és legtöbbször a pokolba kívánom, de egyben szórakoztat is, annyira leleményesek tudnak lenni, ha egymás szekálásáról van szó. 

Azért azon csodálkozom, amikor a 12,5 éves fiam képes lemenni középsős szintre, és vitatkozni a húgával, vagy egy olyan plüssfóka tulajdonjogán veszekedni, amivel ő soha nem játszott, eredetileg sem az övé volt, mert én leptem meg vele magam 19 évesen, amikor megláttam a göteborgi állatkertben.
De most mind a két gyerekem azt a szerencsétlen fókát akarja, ami túl nagy ahhoz, hogy igazából játszani lehessen vele, bár kétségtelen, hogy kedvesen, szívhez szólóan néz, nem véletlen éreztem én is olthatatlan vágyat a megvételére.

Záli egy fél éve kitalálta, hogy ő akart először a hasamban lenni. 
Ezt nagyon viccesnek találtuk, mert hát ugye ez nem akarat kérdése. Keservesen sírt, majd amikor megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy ezzel nincs mit tenni, Dávid az idősebb, és ez azt is jelenti, hogy ő volt ott előbb, úgy döntött, hogy őt ez a logikai bukfenc egyszerűen nem érdekli, és kijelentette, hogy akkor is ő volt előbb a hasamban, és kész.

Ráhagytuk, azt hittük, hogy nem is jön többet elő a téma, de nem így történt. Hetente előhozakodik vele, és nagyon fontos neki, hogy valahogy úgy alakítsuk a múltat, hogy ő lehessen az elsőszülött, pedig semmilyen trónt, vagyont, gyárat, vagy címet nem fog nyerni ezzel. 
Annyira igyekszik, hogy már Dávid is megszánta, és nem is erősködik annyira, hogy bebizonyítsa, igenis neki van igaza, és már nem pufogtat ilyen és ehhez hasonló frázisokat, hogy: sajnálom, ha fáj az igazság, de attól még.. 

Viszont azt el kell ismernem, hogy a lányom okos, és nem csak erőből akarja átverekedni az akaratát, hanem szinte mindenre gondolt. Amikor Dávid logikus kérdésekkel próbálta bebizonyítani, hogy ha ő az idősebb, akkor ő volt előbb a hasamban, Záli nagyon jól megfelelt neki, persze hamis válaszokkal, de akkor is nagyon jól mulattunk.

– Ha te voltál először anyu hasában, akkor hogy lehet, hogy én már iskolás vagyok, te meg óvodás?
– Gyorsabban jártad ki az óvodát.

– Ha te voltál először anyu hasában, akkor hogy lehet, hogy én már magas vagyok, te meg alacsony?
– Gyorsabban nősz mint én!

– Ha te voltál először anyu hasában, akkor hogy lehet, hogy én 12 éves vagyok, te meg 4? 
– Gyorsan öregszel, hahaha!

– Ha te voltál először anyu hasában, akkor hogy lehet, hogy a fényképen amikor én születtem anyuék sokkal fiatalabbak, mint amikor te születtél? (Ezt különben kikérem magamnak, mi MINDIG nagyon fiatalok vagyunk!)

-Ha te voltál először anyu hasában, akkor hogy lehet, hogy ezen a fényképen a kórházban én foglak téged, és nem fordítva?
– Mert én anyu hasából jöttem ki, mert lány vagyok, te meg apuéból, mert fiú vagy! És én petékből lettem, te meg nem.

Nyert.
seal-harbor-stuffed-f1858__33313

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!