Fűszer és Lélek

A kacsamell mennybemenetele

kacsamell1Azt hiszem, ezt minden nap meg tudnám enni. Imádom salátának, bagettbe, rizstésztával, vagy rizzsel.
A köret csak annyitól függ, hogy éppen fogyókúrázunk-e, vagy sem.
Mondjuk nem nehéz kitalálni, hogy ízlik-e majd, hiszen ami benne van, az mind a kedvencem. 
Londonban ettem ilyet előszőr, salátaként. Óriási volt körülötte a hájp, és emlékszem mennyire ledöbbentem a rengeteg mentától. Nem éppen ilyen ízekhez voltam még szokva akkoriban. Az első falat nem is ízlett. Aztán a másodiknál felkiáltotta, hogy ez nagyon jó! És azóta függő vagyok!
Tudom, sokan nem tudjátok elképzelni, hogy friss mentát egyetek hússal, de kérlek titeket, tegyetek egy próbát! Jó lesz!
Hamar elkészül, és egy fiatal kacsamell két főre elég. Persze lehet egy egésszel is számolni, de nem fog éhen halni senki a féltől sem.

Hozzávalók 2 főre: 
1 kacsamell (20 dkg)

10 dkg pörkölt, sótlan földimogyoró
1 pici piros csili
1/2 thai citromfű
1 kk halszósz (el is maradhat)
1 kis fej lila hagyma vagy 4 szál újhagyma
friss menta
friss koriander
1 lime

A kacsamellről lehúzzuk a bőrét, majd felkockázzuk. Kisütjük a zsírját. A tepertőt megesszük, a zsír nagy részét félretesszük, jó lesz máskor, csak egy kicsit hagyunk a serpenyőben.
A kacsamellet ledaráljuk. Megsütjük a serpenyőben folyamatos kevergetés mellet. Sózzuk, esetleg borsozhatjuk is. Beledobjuk az apróra vágott csilit, és nagyon vékonyra szeletel, majd kicsit mozsárban meggyötört citromfüvet is. Akkor jó, ha nagyon csípős. Ekkor löttyintem rá a thai halszószt is, de a barátaim közül sokan allergiásak rá, szóval el is hagyhatjuk.
A kész húst salátalevelekre, rizsre, rizstésztára, vagy bagettbe szórjuk.
Ráhalmozzuk a felkockázott hagymát, az ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott mentát és negyed annyi koriandert, és a durvára aprított mogyorót is. 
Mindenki magának locsolhatja limelével. 
Ennyi! Jó étvágyat!
kacsamell3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!