Fűszer és Lélek

Amit ciki utálni

11238967_1090436954323300_2179660464481332309_nMert ugye vannak olyan ételek, amit egy tininek ciki szeretni. 
1, fúúúj spenót!
2, fúúúj tökfőzelék!
3, fúúúj finomfőzelék!
4, fúúúj pacal!
5, fúúúj finomfőzelék!
6, fúúúj finomfőzelék!
7, fúúúj zúzapörkölt!
Aztán ezek elmúlnak idővel, és idővel egyenesen kedvenc lesz a spenót is, és a pacal is. 
Viszont vannak ételek, amiket meg ciki nem szeretni. Még a felnőttek is úgy néznek egy másik felnőttre, ha ezekből nincs oda valamiért, vagy egyenesen ki nem állhatja, mintha ufót látnának. 
Nekem az ilyenkor chanukkah környékén különösen aktuális: utálom a fánkot. A nem szeretem, az nem elég erős kifejezés, tényleg utálom. Régebben még próbálkoztam, mert bíztam benne, hogy majd megváltozik, vagy most épp nem ég tőle a gyomrom, nem émelygek, stb, de soha nem jött még be. Pedig én annyira szorgalmas voltam, és kitartó. És mégse. Nem esik jól a sajátom, az anyukámé, a nagyanyámé, a barátnőimé, a szomszéd nénié (aki a legszebb és legjobb fánkokat sütötte mindenki szerint), és még az ikeás fánk se, ami pedig olyan jó illatú a sok fahéjas cukortól. A mázas fánkok pedig szó szerint az egész napomat tönkre teszik. De a családom imádja, így tegnap is volt, ma is lesz, és pénteken is sütök a vendégeknek.
De a legnagyobb ellenségem a Nutella. Érdekes módon senki nem szereti nálunk a családban, még a gyerekek se, így ha kapunk néha egy-egy üveggel, akkor a vendéggyerekekkel szoktam feletetni palacsintatöltelék formájában. Azért írom ezt le, hogyha vannak sorstársaim a világban, akkor fellélegezhetnek, nincsenek egyedül! (Viszont mondjuk a csirke curry-nak soha nem tudok ellenállni, akár hidegen is jól esik a hűtőből.)
És akkor jöjjön a halászlé. Kóstoltam én már olyat, ami állítólag az ország legjobbja, meg több másik olyat is, amik szintén az ország legjobbjai, és egyszerűen nem jön be. Sőt, ez annál sokkal több. A hideg ráz a halászlétől. Ebbe nyilván az is belejátszik, hogy a pontyot sem tudom megenni. Senki nem érti.
Nektek is van ilyen, amit mindenki szeret, ti mégsem tudtatok megbarátkozni vele?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Viki says:

    Sütőtök, paradicsom, hal (bármilyen formában… Kóstoltam már egyszerűen sehogy sem tudom megenni…), dió ( érdekes régen szerettem, de mára egyszerűen nem bírom lenyomni a torkomon..)

    Párom a hagymával van így, de olyan szinten, hogy a pörköltbe se kockázhatom bele, olyan méretben kell hagyni, hogy ki tudja szedni…igaz, már ez is haladás…amikor először csináltam pörköltet konkrétan közölte, hogy ne tegyek bele hagymát…aztán erre a kompromisszumra jutottunk.

  2. Ede says:

    halászlé: minden évben megkóstolom, de még nem jöttem rá, miért jó
    paradicsomos káposzta: genetika, anyám se ette meg, lehet, hogy nem annyira rossz, de sose fog kiderülni, ha rajtam múlik.
    rántotta: nem utálom, de mindig rájövök, hogy nem szeretem, miután megettem. bármi más tojásféle simán jöhet.
    Mozart golyó: szerintem ez az én “Nutellám”. állítólag mindenki más kimondottan szereti.

    a fentiekkel teljesen egyetértek, a fújpacal fújzúzából lett az, hogy már kimondottan keresem a jókat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!