Fűszer és Lélek

Napi furcsa

kormanyablak_hegyvidekkp1Az egész családnak esedékessé vált az útlevél-csináltatás, így foglaltunk időpontot a Kormányablaknál. Most azon nem morgok, hogy csak 30 napra rá találtunk szabad időpontot, mert végülis ráértünk. 
Előtte próbáltunk telefonon is, de még távolabbi időpontokat tudtak adni.
Ma reggel 8-kor ott sorakoztunk szépen fésült hajjal, és vártuk, hogy elinduljon a procedúra, ami a visszaigazolás alapján 180 percet, vagyis 3 egész órát vett volna igénybe. 
Itt következik a jó rész: 25 perc alatt megvoltunk cakk-pakk, és már indultunk is haza. Nyilván sokkal jobban jártunk, mint ha 25 percet ígérnek, és 180 percig kell ott lennünk, de akkor se tartom normálisnak ezt az eljárást. Nyilván a fennmaradó 155 percre nem fogadott a rendszer más foglalást, így növelve a várakozási időt. Az is lehet, hogy ha előzetes bejelentkezés nélkül odamegyünk, már egy hónapja kész lenne az útlevél, és akkor se kellett volna sokat várni. De honnan lehet ezt előre tudni? 
Két gyerekkel különben se szívesen kockáztat meg az ember egy több órás várakozást a biztonsági őr és a többi ember szigorú tekintete előtt ha nem muszáj. 
Mondhatjuk, a rendszer nem működik tökéletesen. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!