Fűszer és Lélek

A kopácsi halászlé

Kopácsi halászlé és csíptetős ponty

Kopácsi halászlé és csíptetős ponty

A Kopácsi rét természeti szépségei mellett a legtöbben a Kormoran éttermet is kötelező programként ajánlják, és milyen igazuk van. Az étterem a mindig frissen készített halászléről és a csíptetős pontyról híres, de azért a gulyást is érdemes ám megkóstolni!
Arra érdemes készülni, hogy a rendelés után kb. 50 perc, mire megérkezik a halászlé, ugyanis tényleg mindig frissen készítik, és csak annyit, amennyit éppen rendeltünk. Úgyhogy ha kopog a szemünk az éhségtől, akkor kérjünk valamilyen előételt, majd menjünk ki, és nézzük végig, hogy készül a kopácsi halászlé. Érdemes!
 80% zsíros pontyot és 20% harcsát, csukát tartalmazó ételben nincs semmi varázslat, passzírozás, titok. A hagyma sem dinsztelve kerül bele, hanem csak úgy apróra vágva, vagy még inkább turmixolva teszik a lébe, majd házi passzírozott paradicsommal adják meg az ízét és a színét is, illetve a fejenként egy evőkanálnyi helyi pirospaprikával, aminek a színe, az illata és az íze is megérne egy külön posztot, de szerencsére van erre egy külön szavunk is, ami nem más, mint a minőség! 
A leveshez gyufatésztát kínálnak, de előtte az asztalra teszik az egész bográcsot, hogy mindenki magának szedhessen, amit, és amennyit kíván. 
Ha környékre készültök, feltétlen böngésszétek a Pannon Flavours oldalát, akár egy egész hónapnyi remek ötletet találhattok rajta még több olyan étteremel, borozóval, csárdával, vagy panzióval, ahol helyi termékeket használnak alapanyagként! 
 http://pannonflavours.org
helyi_termek_markajel

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!