Fűszer és Lélek

Extra citrom és rozmaring illat a grillen

A rozmaringággal való kenegetés nyilván csak szemfényvesztés

A rozmaringággal való kenegetés nyilván csak szemfényvesztés

Eláruljam, hogy mitől lesz nagyon citromillatú és csodálatosan rozmaringos a grillezett báránycomb, esetleg a tegnapi módon elkészített csirke?

Nem attól, hogy sokáig pácolom a húsokat, ugyanis én éppen csak sütés előtt pár perccel szoktam lekenni kevés mozsárban összetört, majd leszűrt páclével. Nem szeretem, ha darabos, ugyanis az könnyen a parázsra esik, és lángot kap, vagy megég a hús felületén, és feleslegesen keserű lesz tőle.
gyorspac2A titkom a természetes, 100%-os citrom és rozmaring illóolaj.
Nagyon fontos, hogy 100%-os legyen, és ne valami kémiai labor terméke. Ezek az olajok persze nem olcsók (sőt kifejezetten drágák is lehetnek) de annyira kevés kell belőle, hogy 1-1 üvegcse bőven elég egy évre. Két szelet húsra számítok 1 cseppet, és ettől többet felesleges is a pácba tenni, és túlzás is.
Magát a pácot úgy készítem, hogy apróra vágok rozmaringot, reszelek hozzá kezeletlen citromhéjat, nagyon kevés fokhagymát (ez ízlés kérdése, de ilyenkor tavasszal jobban esik a citromos friss íz, mint a fokhagyma) dobok bele kevés nagy szemű sót, pár szem fekete borsot, majd öntök hozzá kevés extraszűz olívaolajat, és nagyon alaposan összetöröm, szinte pépesítem a mozsárban. Vagy megkérem erre a család többi tagját.

Ha apa elfáradt, következhet a gyerekmunka

Ha apa elfáradt, következhet a gyerekmunka

Amikor kész, leszűröm, és ehhez cseppentem az illóolajokat.
Ezzel az olajjal kenem be vékonyan a húst sütés előtt, illetve közvetlen akkor, amikor levettem a rácsról. Próbáljátok ki, megéri!
Gyors időjárás jelentés: továbbra is szuper időt mondanak hétvégére, és már ma reggel is melegen sütött a nap. Ahhhh, de jó!

A fűzfa már tavaszba öltözött az udvaron

A fűzfa már tavaszba öltözött az udvaron

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!