Fűszer és Lélek

Egészben sült karfiol 25 perc alatt

sult karfiol4Imádjuk! Mi felnőttek is, a gyerekek is, teljesen oda vagyunk a karfiolért. Akkor szoktam ezt készíteni, ha épp olcsó a karfiol a zöldségesnél. 
Az, hogy mit kentek a tetejére, tulajdonképpen teljesen mindegy, mehet rá olívaolaj is, de én vajjal szeretem a legjobban, szerintem a vaj nagyon illik a karfiolhoz. Lehet fehérborban is megpárolni sütés előtt a kuktában, az egészen pikánssá teszi, és mehet rá extra csípős fűszerréteg is.
Mi általában magában esszük, de volt már, hogy ez volt a köret hús mellé.
A lényeg az elkészítés, nem is a hozzávalók.
Arra kell csak odafigyelni, hogy akkora karfiolt vegyünk, amekkora belefér a kuktába. Tanuljatok az én káromon 😉


Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1/2 pohár víz
nagy csipet só

Hozzávalók a mázhoz:
5 dkg puha vaj
3 dkg kéksajt
só, bors
1 kk koriander mag
sok snidling két részre osztva

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Ha megvan a párolóbetét a kuktába, akkor tegyük bele. Ha nincs, az se nagy gond. Öntsünk fél pohár vizet a karfiol alá, zárjuk le a kuktát, és amíg sípolni nem kezd, hagyjuk nagy lángon. Miután sípolt, azonnal vegyük a legalacsonyabbra alatta a lángot, és hagyjuk így pontosan 4 percig. Ekkor zárjuk el alatta a tüzet.
Amikor már ki lehet nyitni a kuktát, vegyük ki a karfiolt, és tegyük egy kis tepsibe, majd kenjük a karfiolrózsák tetejére, és a rózsák közé a vajjal elkevert sajtot és a fűszereket, majd szórjuk rá az apróra vágott snidling felét.
Toljuk a karfiolt a sütőbe 15-20 percre, amíg szép színt nem kap. Tálalás előtt szórjuk rá a maradék snidlinget is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!