Fűszer és Lélek

Menő popup étterem a Balatonnál is!

chef.jpgNem tudom, mivel vagy kivel lehet majd túlszárnyalniuk a Globalista lányoknak a mostani vendégséfüket,  de hogy egy igazi nagy halat hoznak el nekünk, abban biztos vagyok. A mostani popup éttermek séfje Ben Spalding, akiről már most nagyon komoly dolgokat ír a szaksajtó, és ahogy agy kicsit beleástam magam a munkásságába, azt kell mondjam, erről a fickóról még sokat fogunk hallani, és akkor nagyon menő lesz visszagondolni arra, hogy mi voltunk olyan szerencsések, hogy bejutottunk egy vacsorájára. Egyébként Londonban 80 font egy ilyen alkalom, úgyhogy tényleg szerencsések vagyunk.  

Ben konyhájára a modern európai jelző a találó, ez látszik is a gyönyörű tányérokon, amik a keze közül kikerülnek. Pályája során Michelin csillagos éttermek, mint a Fat Duck (Heston Bulmenthal), per se (Thomas Keller), Restaurant Gordon Ramsay, Le Manoir aux Quat’Saisons (Raymon Blanc). Vagy Gary Rhodes L’Autre Pied étterme, ami pont akkor kapta meg a csillagot, amikor Ben ott dolgozott. 
Jelenleg saját vállalkozását viszi, de korábban Simon Rogannal 2 évig tolták Londonban a Roganic pop up éttermet, ahol Ben volt a séf és amiről a Guardian, és a Telegraph és étteremkritikusai se tudtak semmi rosszat írni.

De a legjobban mégis a No Rules projektje tetszik, ami már popup is, meg lakásétterem is, végig lehet nézni ahogy dolgozik (Ilyen lesz most is egyébként a mobilkonyhában), de a fő attrakció, hogy nincs menü, viszont minden vendég megmondja a kedvenc, illetve a legjobban utált alapanyagát, és azok belekerülnek az ételekbe valamilyen módon. A végeredmény persze az, hogy kiderül, mégiscsak mindenből lehet finomat készíteni. 

Ez a kreatív zseni most 4 alkalommal főz Magyarországon, ebből kétszer Budapesten, kétszer Csopakon. Csopakon június 24-25-én, a Szent Donát Pince éttermében, ahonnan egyszerűen csodás a kilátás, Budapesten június 27-28-án, a Kapucinus utcában, amire véletlenül találtak, és ahol valamikor a XVIII. század végétől a “Két törökhöz” címzett kocsma működött. Micsoda név, annyira visszautaznék a múltba!
És érdemes készíteni a gyomrokat: 8 (Nyolc) fogás lesz!
Szerintem az, hogy Csopakra is elmegy, elképesztő menőség! Olyan jó lenne, ha több ilyen vidéki alkalom volna, vidéken minden annyira más. Jó illatú a levegő, ciripelnek a tücskök, itt még a szél is fúj egy kicsit a Balatonról… Ja, és mindez egy borospince mellett, naplementével. Remélem lesz lánykérés is! 🙂

 


Mióta egyszer voltam egy romos kastély parkjában egy vacsorán, azóta mindig ilyen vidéki eseményekre vágyok, ahova el kell menni, és ahonnan sajnos vissza kell jönni. Vagy ott kell maradni éjjel fürdeni a Balatonban. 
Nem mondhatjátok, hogy nem szóltam, itt a remek lehetőség!
http://www.globalistakonyha.com

https://www.facebook.com/aglobalista

 

És a menü, ami rugalmas, ha nem ennél disznót, vagy vega lennél:

SB HUNGARY MENU-1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!