Fűszer és Lélek

Konfitált császárhús a férjnek

Azt mondta megkívánta, úgyhogy vegyünk majd egy szép darab császárhúst, és készítsem el neki. Ma kellett volna megvennem, de vasárnap délelőtt bekopogtattak egy szép adag császárhússal, aminek egyetlen hibája volt csupán az elképzelt társával szemben, az hogy szeletekre volt vágva. Így lepréselni nem tudtam, pedig jót tesz neki, tehát maradt egy igazi kenyérre való császárhús, úgy is erre vágyott az ember, nem ebédre akarta enni.
Aki épp most kezdte az újévi diétáját, attól elnézést kérek, nem éppen fogyókúrás fogás.

Hozzávalók:
1 kg császárhús
1 kg házi zsír (csak a sült zsír jó, a boltban is kapható préselt zsír nem)
2 babérlevél
6 zsályalevél
2 ágacska kakukkfű
10 szem feketebors
nagyszemű só
1 tk fűszerkömény
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma

A húst meghintettem a mozsárban összetört köménnyel és fekete borssal, majd megszórtam a vékony szeletekre vágott fokhagymával, kakukkfűvel és a zsályalevelekkel. Közé tettem a babérlevelet és pár szem egészborsot is.. Egy éjszakára a hűtőbe tettem, másnap megsóztam és egy tűzálló tálba fektettem a felkarikázott hagyma tetejére. Felöntöttem a megolvasztott zsírral, majd betoltam a 80 fokra előmelegített sütőbe. Öt órát sült. Igazán finom egy hét múlva lesz.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    szia ma kerultem veletlenul a lapodra. gratulalok nagyon tettszik..magdi izraelbol

  2. Gabojsza says:

    "Igazán finom egy hét múlva lesz." Na, az ilyesmi nálunk sosem áll el egy hétig…:-)

  3. duende says:

    Hűűű de guszta…. :)A diétával úgy vagyok, mint ahogy a házasságra mondani szokták: hűséget fogadtam, de vakságot nem. 🙂 Fogyókúrás időszakban kedvenc időtöltésem receptek nézegetése, szakácskönyvek elsőtől-utoló bötűig kiolvasása. :))Na ezt én is megcsinálom embernek!

  4. tigrimama says:

    Mi az a préselt zsír? Én még ilyenről nem is hallottam…A fejlécet kérjük valami télire lecserélni 🙂

  5. GasztroRéka says:

    Van aki egy hétig megtudja állni, hogy ne egye meg?:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!