
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amiben kéksajt van, az nekem mindig jó, de most nagyon bejött a cukkini, alma kombináció is.
Nagyon egyszerű leves, tulajdonképpen három alapanyag az alapja: hagyma, cukkini és alma.
A többi kedv, és a hűtő tartalmán múlik.
Ildikó levesében nem volt szerecsendió, de itthon nálunk épp lomtalanítás folyik, és a lányom egyik játékosdobozának az alján találtam 10 szerecsendiót. Úgyhogy az én levesemben lett.
Négy tányérhoz a hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
2 ek vaj
1 közepes cukkini
1 savanykás alma megpucolva
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
10 dkg kéksajt
2 dl tejszín
A vajon megdinszteltem a hagymát, majd megpároltam benne az apró kockára vágott cukkinit és az almát. Felöntöttem kb. 1 liter forró vízzel, majd botmixerrel pépesítettem.
Sóztam, borsoztam, és egy fél szerecsendiót is reszeltem bele.
A tejszínt habbá vertem. Nem tettem bele se sót, se cukrot, csak úgy natúr.
Tálalásnál a leves tetejére kanalaztam a tejszínt és rámorzsoltam a kéksajtot.
Parmezánnal és dióval is nagyon finom lehet!


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: