Fűszer és Lélek

Almás cukkinileves

Egy vonakodva felszolgált leves következik, ami nekem annyira, de annyira ízlett, hogy másnap már meg is kellett főznöm. Kedvenc unokatestvérem cuki felesége készült vele, és elképzelni se tudom, hogy miért gondolta, hogy nem lesz jó.  Pont olyan lett, amilyen leveseket imádok! 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amiben kéksajt van, az nekem mindig jó, de most nagyon bejött a cukkini, alma kombináció is. 
Nagyon egyszerű leves, tulajdonképpen három alapanyag az alapja: hagyma, cukkini és alma. 
A többi kedv, és a hűtő tartalmán múlik.
Ildikó levesében nem volt szerecsendió, de itthon nálunk épp lomtalanítás folyik, és a lányom egyik játékosdobozának az alján találtam 10 szerecsendiót. Úgyhogy az én levesemben lett.

Négy tányérhoz a hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
2 ek vaj
1 közepes cukkini
1 savanykás alma megpucolva
só, bors, szerecsendió

A tetejére:
10 dkg kéksajt
2 dl tejszín

A vajon megdinszteltem a hagymát, majd megpároltam benne az apró kockára vágott cukkinit és az almát. Felöntöttem kb. 1 liter forró vízzel, majd botmixerrel pépesítettem.
Sóztam, borsoztam, és egy fél szerecsendiót is reszeltem bele.

A tejszínt habbá vertem. Nem tettem bele se sót, se cukrot, csak úgy natúr. 
Tálalásnál  a leves tetejére kanalaztam a tejszínt és rámorzsoltam a kéksajtot.

Parmezánnal és dióval is nagyon finom lehet!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!