Az aszalt meggyet méltatlanul keveset használjuk, pedig annyira feldobja a süteményeket a kellemes savanyúságával! Nagyobb szupermarketekben általában kapható, de a piacon a magosnál mindig van belőle.
A meggy kellemes kiegészítője a fahéj, de akár egy pici őrölt kardamomot is tehetünk hozzá.
Légmentesen lezárt dobozban két hétig is friss marad.
Teával a legfinomabb.
1 csésze 2,5 dl
Hozzávalók:
2,5 csésze rétesliszt
1 tk Dr. Oetker Sütőpor
1/2 teáskanál só
1 kk őrölt fahéj
1/2 citrom leve
1 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
3/4 csésze puha vaj
1 csésze porcukor
1 nagy tojás
½ csésze apróra vágott aszalt meggy
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: