Fűszer és Lélek

Hagyd a boltit, süss házi kekszet!

Az aszalt meggyet méltatlanul keveset használjuk, pedig annyira feldobja a süteményeket a kellemes savanyúságával! Nagyobb szupermarketekben általában kapható, de a piacon a magosnál mindig van belőle.
A meggy kellemes kiegészítője a fahéj, de akár egy pici őrölt kardamomot is tehetünk hozzá.
Légmentesen lezárt dobozban két hétig is friss marad.

Teával a legfinomabb.

1 csésze 2,5 dl

Hozzávalók:

2,5 csésze rétesliszt

1 tk Dr. Oetker Sütőpor

1/2 teáskanál só

1 kk őrölt fahéj

1/2 citrom leve

1 kk Dr. Oetker Vanília Aroma

3/4 csésze puha vaj

1 csésze porcukor

1 nagy tojás

½ csésze apróra vágott aszalt meggy

TOVÁBB A  RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!