
Lehetne az étel neve töltött cukkini pékné módra, ugyanis nem kell előre elkészíteni a kuszkusz, hanem nyersen beletölteni, és sütés alatt szíva magába a nedvességet a cukkiniből, és krémsajtból. Öt perces munka, de negyven percet sül, úgy kell vele számolni.
Hozzávalók:
4 gömbölyű cukkini
1 dl nyers kuszkusz
2 doboz Philadelphia krémsajt
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek curry paszta
só, bors
olívaolaj
+a tálaláshoz tejföl
A cukkinik tetejét levágtam, a belsejüket kanállal kikapartam, és felszeleteltem. A kuszkuszt elkevertem a krémsajttal, a felkarikázott újhagymával, a lereszelt fokhagymával, a curry pasztával, és picit megsóztam. A cukkiniket megsóztam, locsoltam beleéjük egy kevés olívaolajat, majd elosztottam bennük a kuszkuszt.
Rátettem a cukkini kalapokat, és mellé szórtam a cukkini belét. Azt is meglocsoltam olajjal, és sóztam, borsoztam. Lefedtem alufóliával, és 30 percig sütöttem, majd további tíz percig fólia nélkül is. Tejföllel tálaltam.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: