Fűszer és Lélek

Indiai töltött cukkini

gömbcukkini2River Cottage recept, ami eredetileg krikett labda tökkel készült, de ma annyira megörültem, amikor megláttam ezeket a gömbölyű cukkiniket, hogy eszembe jutott. Gondolom télen is nagyon finom az édes sütőtökkel, de nyári receptnek is tökéletes cukkinivel. Egy valamit cseréltem még le, a lila hagymát újhagymára. (Off, de ha a lila hagyma két szó, akkor az újhagyma miért egy? Nekem mindkettő egy szó lenne, de hát nem én írom a szabályokat.)
Lehetne az étel neve töltött cukkini pékné módra, ugyanis nem kell előre elkészíteni a kuszkusz, hanem nyersen beletölteni, és sütés alatt szíva magába a nedvességet a cukkiniből, és krémsajtból. Öt perces munka, de negyven percet sül, úgy kell vele számolni.

Hozzávalók:

4 gömbölyű cukkini
1 dl nyers kuszkusz
2 doboz Philadelphia krémsajt
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek curry paszta
só, bors
olívaolaj
+a tálaláshoz tejföl

A cukkinik tetejét levágtam, a belsejüket kanállal kikapartam, és felszeleteltem. A kuszkuszt elkevertem a krémsajttal, a felkarikázott újhagymával, a lereszelt fokhagymával, a curry pasztával, és picit megsóztam. A cukkiniket megsóztam, locsoltam beleéjük egy kevés olívaolajat, majd elosztottam bennük a kuszkuszt.
Rátettem a cukkini kalapokat, és mellé szórtam a cukkini belét. Azt is meglocsoltam olajjal, és sóztam, borsoztam. Lefedtem alufóliával, és 30 percig sütöttem, majd további tíz percig fólia nélkül is. Tejföllel tálaltam.

gömbcukkini7

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!