
Én magában még soha nem használtam, csak a pác egyik összetevőjeként, így az erős ízzel picit vitatkoznék, és a közepesnél maradnék. A színe viszont elképesztő valóban!
Ezt az ételt két mexikói lánytól tanultam, azt mondják, ez csak olyan mexikói kb., mint amikor egy holland városban látjuk az étlapon a magyar gulyást, de én ebben sajnos nem tudok ítéletet mondani, nekem ők tanították, úgyhogy 100% mexikói és kész. Eredetileg sertésből készült, de finom csirkecombbal is. Igazi télvégi étel, tortillával, vagy rizzsel érdemes tálalni.
A növény maga:
Hozzávalók:
1 kg csirke felsőcomb filé
só
2 nagy hagyma
pár kanálnyi olívaolaj
5 dkg Archiote paszta (én ilyet használtam, ez 10 dkg-os, és ha jól emlékszem az Ázsia bt-nél vettem, de ha nem, akkor a Culinárisban)
2 narancs leve
1/2 narancs héja
friss chili, amennyi csak lehetséges
2 dl paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi fahéj
1 kk előre enyhén megpirított, majd összetört koriander mag
1 kk őrölt római kömény
friss koriander zöld
friss lime
esetleg pár kanál tejföl
A Archiote pasztát feloldom a narancsok levében, és belereszelem a narancshéjat, fokhagymát majd egy éjszakára ebbe pácolom a húst. A hagymát felkockázom, és megdinsztelem az olívaolajon. Beleborítom a bepácolt húst, felöntöm a paradicsomlével, hozzáadom a többi fűszert, és nagyon alacsony lángon főzöm egy órát, közben néha ránézek, nehogy lekapjon.
Facebook kiegészítés: iszonyú finom recept, tacóba is töltik és egy éjszakát almaecetben pácolt habanerós lilahagymát adnak hozzá. Úgy még súlyosabb.



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: