A friss, ropogós, forró kiflinél egyszerűen nem létezik jobb uzsonna. Finom a közepe, a foszlós, puha bele, de mégis a sarka a legjobb, főleg ha előtte egy kis darab vajat kanyarítottunk ki rá a vajtartóból.
Talán nem a leggyorsabb péksütemény, de garantáltan megéri a fáradságot! Nyugodtan duplázhatjuk a mennyiséget, és a megkelt kifliket sütés előtt le is fagyaszthatjuk, így ha friss kiflire vágyunk, csak hagyni kell kiolvadni őket, ami pont annyi idő, míg a sütő felmelegedik, és már lehet is sütni!
Hozzávalók 16 kiflihez:
65 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő
18 g só
20 g cukor
33 g vaj
4,3 dl tej
1 csomó újhagyma
TOVÁBB A RECEPTHEZ
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: