Fűszer és Lélek

Friss, ropogós hagymás kifli – ezt ki kell próbálnod!

A friss, ropogós, forró kiflinél egyszerűen nem létezik jobb uzsonna. Finom a közepe, a foszlós, puha bele, de mégis a sarka a legjobb, főleg ha előtte egy kis darab vajat kanyarítottunk ki rá a vajtartóból.
Talán nem a leggyorsabb péksütemény, de garantáltan megéri a fáradságot! Nyugodtan duplázhatjuk a mennyiséget, és a megkelt kifliket sütés előtt le is fagyaszthatjuk, így ha friss kiflire vágyunk, csak hagyni kell kiolvadni őket, ami pont annyi idő, míg a sütő felmelegedik, és már lehet is sütni!

Hozzávalók 16 kiflihez:

65 dkg liszt

1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő

18 g só

20 g cukor

33 g vaj

4,3 dl tej

1 csomó újhagyma

TOVÁBB A RECEPTHEZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!