Nem éppen klasszikus a töltelék, de annyira finom, hogy kár lenne kihagyni!
Sokan félnek a bejglisütéstől, pedig nem bonyolult, csak az időt kell megadni neki, hogy megszáradhasson a tojás a tetején, és szép márványos mintájú legyen.
Géppel a legegyszerűbb összedolgozni, de természetesen kézzel is készíthetjük. A bejgli frissen a legfinomabb, de bátran dolgozhatunk vele előre. A friss, kisült bejglit rácson kihűtjük, szorosan fóliába csomagoljuk, vagy ha van otthon vákuumozó gépünk, akkor akár le is vákuumozhatjuk, és lefagyasztjuk.
Hozzávalók 3 db bejgli tésztájához:
- 500 g liszt
- 50 g porcukor
- 5 g só
- 200 g vaj
- 1 tojássárgája
- 120 g tej
- 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
A töltelékhez: - 3 kk őrölt fahéj
- 20 dkg Dr. Oetker Marcipán (20 dkg)
- 20 dkg aszalt szilva (magozott)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: