
Hozzávalók nagyon sok (kb. 5 liter) leveshez, úgyhogy inkább felezzétek az adagot:
1 nagy zellergumó
5 dkg vaj
1 közepes krumpli
2 savanykás alma
2 dl tejszín
5 dkg parmezán
só, bors, szerecsendió
7 dkg mandula forgács
5 dkg fenyőmag
1 csokor petrezselyem
A zellert, a krumplit és az almát felkockázzuk. A zellert megdinszteljük a vajon. Akkor jó, ha néhol kicsit megbarnul, karamellizálódik. Ettől lesz nagyon finom a leves! Hozzáadjuk a krumplit és az almát, majd fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd pürésítjük.
Tejszínnel selymesítjük, parmezánnal ízesítjük, ha kell, vízzel picit hígítjuk. Mandulaforgáccsal, denyőmaggal és petrezselyemmel díszítjük.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: