
Ez egy évek óta tökéletesedő szendvics nálunk, és azt kell mondanom, mostanra világbajnok lett a maga kategóriájában. Létezik vega változata is, akkor a csirkemell helyett halloumi sajtot grillezünk bele. Lehet kapni az Aldiban ezt a francia kis elősütött zsömlét, abból szoktuk készíteni, amíg a sajt megsül, addig elkészül a zsömle is, így nagyon friss benne minden. Egyébként amikor nyaralunk, akkor mindig feltankolunk ebből a félkész pékáruból, szerintem nagyon jó minőségű, és így nem vagyunk kiszolgáltatva semmiféle nyitvatartási időnek, mindig friss kenyér lehet az asztalon.
Hozzávalók 6 szendvicshez:
1 csomag elősütött többmagvas mini bagett
50 dkg csirkemell filé
3 db kaliforniai paprika
kb. 5 dkg parmezán
1 cserépnyi snidling
9 ek extraszűz olívaolaj
2 ek fehérbor ecet
só, bors
chilipor ízlés szerint
A mini bagettekeket 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A kaliforniai paprikákat a gázrózsán minden oldalán addig sütjük, míg a külső piros héja fekete nem lesz, ekkor egy műanyag dobozba zárjuk, ahol tíz perc alatt megpuhul a saját gőzétől, így könnyen lehúzható a héja. Kimagozzuk, csíkokra vágjuk.
Az egyik felét az olívaolajjal, az ecettel, sóval, borssal, chilivel, és a reszelt parmezán harmadával krémesre turmixoljuk, ebből lesz az öntet. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget is.
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, és serpenyőben megsütjük, majd forrón felszeleteljük, és maradék reszelt parmezánba forgatjuk.
Félbevágjuk a zsemléket, kanalazunk bele az öntetből, majd jó sok húst pakolunk rá. Erre pár csík sültpaprikát teszük, és újabb adag öntetet. Alufóliába csomagoljuk, majd így tesszük dobozba, hogy semmi se nyomja össze a hátizsákban.
Túrára fel, várnak a dombok és a hegyek!

(x)

@katácska!: gázzal tartósítják, nem a tésztában van a tartósítószer.
Én inkább combfilét tennék bele; sokkal szaftosabb és ízletesebb, mint a mellehúsa.
Az öntettől nem ázik el a szendvics. Egyébként ínycsiklandozó.
Ez tetszik nagyon. Mi is nagy kirándulósok vagyunk, így hát biztos kipróbálom. Nagyon jól tud esni egy extra szendvics két hegycsúcs között. 🙂 Az elősütött bagettnek milyen összetevői vannak, nagyon tartósított? Vagy tűrhető azért…? 🙂