Fűszer és Lélek

Hátizsákból: füstös, pikáns szendvics

aldi hátizsák szendvics1A kirándulós ebéd az egy külön műfaj. Most nem a grillpartira, vagy egy piknikre gondolok, hanem arra, amikor egész nap menetelünk, hátunkon a zsákkal és csak negyed órára ülünk le egy fa alá ebédelni, vagy még azt se, útközben esszük meg amit csomagoltunk. Persze ezek a szendvicsek felérnek egy komplett ebéddel, nem is olyan gyorsan elkészíthetőek, mint egy párizsis zsömle, de mindig nagyon hálásak vagyunk magunknak, amiért rászántuk az időt. Hasonlóan finom szendvicsekben már most érdemes gondolkodni, mert sajnos közeledik az iskola. De ezt még csak nagyon kis betűvel írtam ide, most még jön egy egész hónap, amikor kirándulhatunk.
Paradicsomot soha nem teszek a szendvicsbe, mert eláztatja azt, hiába van megkenve vajjal, nincs menekvés, egy óra múlva már élvezhetetlen lesz a szendvics. Viszont hőmérséklettől függően, van amikor mindenki zsákjába beteszek egy-egy kis jégakkut, inkább cipeljük, mint hogy valami baj legyen, és legalább a víz is hűvös marad. Ha nagyon messzire megyünk, akkor fél literes vizeket viszünk magunkkal, és az egyiket éjjel előre lefagyasztom, így az a jégakku, mire kiolvad, már el is fogyott az előző.

Ez egy évek óta tökéletesedő szendvics nálunk, és azt kell mondanom, mostanra világbajnok lett a maga kategóriájában. Létezik vega változata is, akkor a csirkemell helyett halloumi sajtot grillezünk bele. Lehet kapni az Aldiban ezt a francia kis elősütött zsömlét, abból szoktuk készíteni, amíg a sajt megsül, addig elkészül a zsömle is, így nagyon friss benne minden. Egyébként amikor nyaralunk, akkor mindig feltankolunk ebből a félkész pékáruból, szerintem nagyon jó minőségű, és így nem vagyunk kiszolgáltatva semmiféle nyitvatartási időnek, mindig friss kenyér lehet az asztalon.



Hozzávalók 6 szendvicshez:

1 csomag elősütött többmagvas mini bagett

50 dkg csirkemell filé
3 db kaliforniai paprika

kb. 5 dkg parmezán

1 cserépnyi snidling

9 ek extraszűz olívaolaj

2 ek fehérbor ecet

só, bors

chilipor ízlés szerint



A mini bagettekeket 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. 

A kaliforniai paprikákat a gázrózsán minden oldalán addig sütjük, míg a külső piros héja fekete nem lesz, ekkor egy műanyag dobozba zárjuk, ahol tíz perc alatt megpuhul a saját gőzétől, így könnyen lehúzható a héja. Kimagozzuk, csíkokra vágjuk.

Az egyik felét az olívaolajjal, az ecettel, sóval, borssal, chilivel, és a reszelt parmezán harmadával krémesre turmixoljuk, ebből lesz az öntet. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget is.

A csirkemelleket enyhén megsózzuk, és serpenyőben megsütjük, majd forrón felszeleteljük, és maradék reszelt parmezánba forgatjuk. 
Félbevágjuk a zsemléket, kanalazunk bele az öntetből, majd jó sok húst pakolunk rá. Erre pár csík sültpaprikát teszük, és újabb adag öntetet. Alufóliába csomagoljuk, majd így tesszük dobozba, hogy semmi se nyomja össze a hátizsákban.

Túrára fel, várnak a dombok és a hegyek!


ALDI_3C_RGB_logo_1.pngAz alapanyagokat és a posztot az ALDI és az ALDI Háziasszonyai támogatták.

(x)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. @katácska!: gázzal tartósítják, nem a tésztában van a tartósítószer.

  2. Zb74 says:

    Én inkább combfilét tennék bele; sokkal szaftosabb és ízletesebb, mint a mellehúsa.

  3. Bartush says:

    Az öntettől nem ázik el a szendvics. Egyébként ínycsiklandozó.

  4. katácska! says:

    Ez tetszik nagyon. Mi is nagy kirándulósok vagyunk, így hát biztos kipróbálom. Nagyon jól tud esni egy extra szendvics két hegycsúcs között. 🙂 Az elősütött bagettnek milyen összetevői vannak, nagyon tartósított? Vagy tűrhető azért…? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!