A brokkolinál jobb a helyzet, a kelbimbóéval pedig össze sem hasonlítható. Finnyásak a pasik, akárhogy is nézzük.Talán még a karfiol a kedvencük a felsoroltak közül, de ne legyen saláta, ne legyen köret, és ne legyen főétel se.
Márpedig nem lehet mindig karfiolleves, karfiolkrémleves, vagy karfiolos húsgombóc. Nem tudom mennyire a lázadás jele, de néha egyszerűen betelik a pohár és nem érdekel, mit ennének vagy nem ennének a teremtés koronái. Karfiol van vacsorára és kész. Én ugyanis imádom. Nem csak egyszerűen szeretem, vagy megeszem, hanem határozottan imádom. Még akkor is, ha szétfőzik, akkor is ha csak a "magyaros karfiollevesig" terjed a szakács fantáziája. Sőt, anyukámnál még a rántott karfiolt is megeszem, pedig arról tényleg azt gondolom, hogy a karfiol megcsúfolása. De otthon ugye minden jó! Ezt a karfiolt, amiről ezt a szörnyű fotót sikerült lőnöm, grillezett kolbászkák mellé ettük. Magában is finom.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 5 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 ek apróra vágott rozmaring
- 2 ek előre megpirított szezámmag
- só, bors
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A karfiolt rózsáira szedjük, és a forrásban lévő vízbe dobjuk két percre. Szűrőkanállal kiszedjük, és egy jéghideg vízzel megtelt edénybe tesszük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és belecsurgatjuk a mézet, majd beleszórjuk a rozmaringot is. Egyszerre csak kevés karfiolt sütünk meg benne úgy, hogy minden oldala megpiruljon. Tányérra szedjük, és megszórjuk a rozmaringgal.
Apukám ecetes vízben szokta megdinsztelni, majd beleteszi tepsibe, rá egy kis fagyasztott hal, majd egy kis sajtos-tejfölös-tojásos mütty-mütty és irány a sütő. Nem tudja megunni. Volt, hogy megette a karfiolt magában dinsztelés után… :DD
Ez nagyon jól hangzik! Meg az a pongyolás is…. (de nem lehet a joghurtot kiváltani valamivel, ami nem tejföl és kefír…?)
Eszter! szívemböl szóltál! Jöhet a karfiol – bárhogy!!! és tényleg ez nagy kérdés; hogy miért nem szeretik a hímek a karfiolt???? 🙂
Ez de jól hangzik:) A végén még1x rozmaringgal szórjuk? vagy szezámmaggal?
Nem ciki, csak ugy erzem, a panirtol teljesen elveszik a karfiol. Valami mas lesz belole. Azert ezt a sajtos verziot meg tudnam enni!!! 🙂
A rántott karfiol miért ciki?Nálunk a favorit a karfiol pongyolában (joghurt, reszelt sajt (3 féle), fokhagyma, tojás,só, bors, be a sütőbe).