Fűszer és Lélek

Karfiol finnyásoknak

A brokkolinál jobb a helyzet, a kelbimbóéval pedig össze sem hasonlítható. Finnyásak a pasik, akárhogy is nézzük.Talán még a karfiol a kedvencük a felsoroltak közül, de ne legyen saláta, ne legyen köret, és ne legyen főétel se.

Márpedig nem lehet mindig karfiolleves, karfiolkrémleves, vagy karfiolos húsgombóc. Nem tudom mennyire a lázadás jele, de néha egyszerűen betelik a pohár és nem érdekel, mit ennének vagy nem ennének a teremtés koronái. Karfiol van vacsorára és kész. Én ugyanis imádom. Nem csak egyszerűen szeretem, vagy megeszem, hanem határozottan imádom. Még akkor is, ha szétfőzik, akkor is ha csak a "magyaros karfiollevesig" terjed a szakács fantáziája. Sőt, anyukámnál még a rántott karfiolt is megeszem, pedig arról tényleg azt gondolom, hogy a karfiol megcsúfolása. De otthon ugye minden jó! Ezt a karfiolt, amiről ezt a szörnyű fotót sikerült lőnöm, grillezett kolbászkák mellé ettük. Magában is finom.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek apróra vágott rozmaring
  • 2 ek előre megpirított szezámmag
  • só, bors 

Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A karfiolt rózsáira szedjük,  és a forrásban lévő vízbe dobjuk két percre. Szűrőkanállal kiszedjük, és egy jéghideg vízzel megtelt edénybe tesszük. 

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és belecsurgatjuk a mézet, majd beleszórjuk a rozmaringot is. Egyszerre csak kevés karfiolt sütünk meg benne úgy, hogy minden oldala megpiruljon. Tányérra szedjük, és megszórjuk a rozmaringgal.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. stdzsi says:

    Apukám ecetes vízben szokta megdinsztelni, majd beleteszi tepsibe, rá egy kis fagyasztott hal, majd egy kis sajtos-tejfölös-tojásos mütty-mütty és irány a sütő. Nem tudja megunni. Volt, hogy megette a karfiolt magában dinsztelés után… :DD

  2. aniko66 says:

    Ez nagyon jól hangzik! Meg az a pongyolás is…. (de nem lehet a joghurtot kiváltani valamivel, ami nem tejföl és kefír…?)

  3. Ancsika says:

    Eszter! szívemböl szóltál! Jöhet a karfiol – bárhogy!!! és tényleg ez nagy kérdés; hogy miért nem szeretik a hímek a karfiolt???? 🙂

  4. dandelion says:

    Ez de jól hangzik:) A végén még1x rozmaringgal szórjuk? vagy szezámmaggal?

  5. Nem ciki, csak ugy erzem, a panirtol teljesen elveszik a karfiol. Valami mas lesz belole. Azert ezt a sajtos verziot meg tudnam enni!!! 🙂

  6. szotyirapenzt says:

    A rántott karfiol miért ciki?Nálunk a favorit a karfiol pongyolában (joghurt, reszelt sajt (3 féle), fokhagyma, tojás,só, bors, be a sütőbe).


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!