Gondolom teljesen lenullázódott a vitaminkészletem, azért kívánom ennyire a sok zöldséget, de ezt a levest már másodszorra főzőm a héten. Sűrű, annyira, hogy szinte megáll benne a kanál, de én így szeretem. Kuktában zöldségpucolással együtt fél óra alatt meg is van.
A fahéj miatt kicsit olyan mediterrán hangulata lesz tőle az ebédnek, úgyhogy a tetejére csepegtetek plusz olívaolajt is. Szerintem szinte mindenféle zöldség mehet bele, amit ilyenkor találni lehet a zöldségesnél. Ebből kimaradt, mert múltkor elfogyott, de az előzőbe, miután megfőtt a leves, és beledobtam pár marék mirelit zöldborsót is, ezzel már nem főztem tovább, csak megvártam, amíg újraforr és el is zártam alatta a lángot.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
½ fej pici zellergumó
1 karalábé
1 konzerv paradicsom
3 marék gersli
2 ág zsálya
2 babérlevél
1 kk fahéj
10 szem egész bors
só
olívaolaj
A hagymát megdinsztelem az olajon, majd rászórom a megtisztított és felaprított zöldségeket. Pár percig ezeket is pirítgatom, majd ráborítom a paradicsomot, a megmosott gerslit és a fűszereket. Felöntöm vízzel és lezárom a kuktát. Forrástól számított húsz perc múlva kész is.
Holnap megcsinálom. Szerintem a gerslit be lehet áztatni előtte pár órával.
@petike11: Szia, egyáltalán nem buta a kérdés. Természetesen fazékban is megfőzhető, de hosszabb időre számíts a főzéssel. Olyan 3 liternyi vízet mondok így utólag, ha túl sűrű lesz, önthetsz még rá egy keveset.
Sok sikert, és jó étvágyat!
Ne haragudj a buta kérdésemért,de én még virslin kívűl sosem főztem semmit.Erre az oldalra is a könyvajánló alapján tévedtem.Azonban megjött a kedvem a főzéshez.Két dolgot nem tudok.Mennyi víz szükséges,illetve,ha csak fazekam van,abban is meg lehet főzni?elnézést butaságnak tűnő kérdésekért,de mint abszolút kezdőnek,talán megbocsátható!
üdv:B.Péter
Remek 5let ma estére! Gersli híján farfli megy bele, de máris enném!
Remek 5let mára…. gersli helyett farfli, mert az előbbi nincsitthon, a többi megy! Köszönet a receptért – egy Nem Ok Nélkül Kívánós Nő
Hú de nagyon finom lehet,nagyon guszta!
Imádom a leveseket, a zöldségeseket méginkább, biztos finom amit te készítettél is!
Igen, teljesen puha lesz a kukta miatt.
De jó ötlet a gersil. És valóban ilyen hamar puhára fő?