Fűszer és Lélek

Mediterrán zöldségleves

 

 
Gondolom teljesen lenullázódott a vitaminkészletem, azért kívánom ennyire a sok zöldséget, de ezt a levest már másodszorra főzőm a héten. Sűrű, annyira, hogy szinte megáll benne a kanál, de én így szeretem. Kuktában zöldségpucolással együtt fél óra alatt meg is van.
 
A fahéj miatt kicsit olyan mediterrán hangulata lesz tőle az ebédnek, úgyhogy a tetejére csepegtetek plusz olívaolajt is. Szerintem szinte mindenféle zöldség mehet bele, amit ilyenkor találni lehet a zöldségesnél. Ebből kimaradt, mert múltkor elfogyott, de az előzőbe, miután megfőtt a leves, és beledobtam pár marék mirelit zöldborsót is, ezzel már nem főztem tovább, csak megvártam, amíg újraforr és el is zártam alatta a lángot.
 
 
 
Hozzávalók:
 
2 fej hagyma
 
4 szál sárgarépa
 
2 szál fehérrépa
 
½ fej pici zellergumó
 
1 karalábé
 
1 konzerv paradicsom
 
3 marék gersli
 
2 ág zsálya
 
2 babérlevél
 
1 kk fahéj
 
10 szem egész bors
 
 
olívaolaj
 
 
 
A hagymát megdinsztelem az olajon, majd rászórom a megtisztított és felaprított zöldségeket. Pár percig ezeket is pirítgatom, majd ráborítom a paradicsomot, a megmosott gerslit és a fűszereket. Felöntöm vízzel és lezárom a kuktát. Forrástól számított húsz perc múlva kész is.
 

 

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sámat1 says:

    Holnap megcsinálom. Szerintem a gerslit be lehet áztatni előtte pár órával.

  2. @petike11: Szia, egyáltalán nem buta a kérdés. Természetesen fazékban is megfőzhető, de hosszabb időre számíts a főzéssel. Olyan 3 liternyi vízet mondok így utólag, ha túl sűrű lesz, önthetsz még rá egy keveset.
    Sok sikert, és jó étvágyat!

  3. petike11 says:

    Ne haragudj a buta kérdésemért,de én még virslin kívűl sosem főztem semmit.Erre az oldalra is a könyvajánló alapján tévedtem.Azonban megjött a kedvem a főzéshez.Két dolgot nem tudok.Mennyi víz szükséges,illetve,ha csak fazekam van,abban is meg lehet főzni?elnézést butaságnak tűnő kérdésekért,de mint abszolút kezdőnek,talán megbocsátható!
    üdv:B.Péter

  4. Margarita says:

    Remek 5let ma estére! Gersli híján farfli megy bele, de máris enném!

  5. Margarita says:

    Remek 5let mára…. gersli helyett farfli, mert az előbbi nincsitthon, a többi megy! Köszönet a receptért – egy Nem Ok Nélkül Kívánós Nő

  6. Ditta says:

    Hú de nagyon finom lehet,nagyon guszta!

  7. Kati says:

    Imádom a leveseket, a zöldségeseket méginkább, biztos finom amit te készítettél is!

  8. Anonymous says:

    De jó ötlet a gersil. És valóban ilyen hamar puhára fő?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!