Fűszer és Lélek

Az IKEA a jövő konyháját kutatja

A Concept Kitchen 2025 egy nagyon izgalmas projekt, ami arra próbál válaszokat találni, hogy tíz év múlva miként változik az életünk. Igaz, hogy elvileg csak a konyhára fókuszálnak, de mivel mindig minden a konyhában történik, és az élelmiszerek, a főzés, és az étkezés erősen kihat a mindennapjainkra, így tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy az egész jövőnkről szól. Kicsit… Tovább »

Csoki, banán, kévé. Ezek sem lesznek már pár év múlva.

Szinte naponta halljuk, hogy pár évtized múlva luxuscikk lesz a kávé, és nem lehet majd csokoládéhoz jutni. Halljuk, de nem hisszük el, mert innen, a szupermarket polca mellől hihetetlen. A kávé olcsó, mindenhol elérhető, és olyan áron és minőségben vehetjük meg, amilyenben csak akarjuk. Ha megteszi a neszkávé, akkor azt iszunk, de ha már kávénerd-ök… Tovább »

Figyelmeztet az ENSZ: éhínség jöhet

A Föld napja alkalmából érdemes ma ezen is elgondolkodni.Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének elnöke, José Graziano da Silva figyelmeztette a világot, hogy hatalmas gondban van a mezőgazdaság, és ha nem teszünk valamit a termelés szerkezetének átalakításáért, akkor még sokkal többen fognak éhezni a világon, mint manapság. Food and Agriculture Organisation elnöke szerint azonnal neki… Tovább »

5 dolog, amit meg kell kóstolnod idén tavasszal (és ingyen van)

Tavasszal nem csak a medvehagyma nő, érdemes más ehető növényeket is kipróbálni, oldani vele a tél utáni szürkeséget. Pár egyszerű szabályt kell csak betartani ahhoz, hogy semmi bajunk ne származzon a növénygyűjtésből.Soha ne autó utak mentén gyűjtsünk, hanem ott, ahol már se a sétáló kutyák, se a kipufogócsövek nem fejtik ki a hatásukat. Érdemes beszerezni… Tovább »

Hatalmas Manna Natúr Kozmetikum nyeremény!

Igyekszem zöldként gondolkodni, és amikor csak tehetem, szeretek zöldként cselekedni is. Persze tehetnék többet is, de tényleg évről-évre jobb vagyok a dologban, főleg, amiót Dávid is megszületett, sokkal fogékonyabb vagyok a föld, az embertársaim, és igen, az állatok problémáira is. Ennek ellenére nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy a Manna Natúr Kozmetikum Kft. Magyarországon elsőként elnyerte… Tovább »

Kisközért, ami az Apple sikerével vetekszik

A nagy márkák sikerét többek között abban is mérik, hogy az üzlet egy adott területen hány dollárnyi forgalmat tud bonyolítani.Gondolom senkit nem lep meg, hogy az Apple listavezető a maga 5000 dollárjával. De egy sarki kisközértnek sincs oka a szégyenkezésre, ha ők 4000 dollárt árulnak. Leszaladok a kisközértbe…Sajnos elég gyakran megesik, hogy épp nincs itthon… Tovább »

Ki szedje össze más szemetét?

Én tökéletesen megértem, hogy bosszantó más szemetét összeszedni, más bunkósága miatt elvégezni egy olyan munkát, amit nem nekünk kéne. De valakinek meg kell tennie, különben belefulladunk a szemétbe. Más szemetébe.Annyi szépet írtam már Erdőbényéről, jöjjön most valami csúnya, méghozzá nagyon csúnya: hónapok óta rohadó hatalmas szemét a falu legszebb részén a Ligetben, a Fás legelőn…. Tovább »

A tejet és a káposztát el is felejthetjük

Tavaly évvége felé futotta körbe újra az internetet a minőségi éhezésről szóló hír, ami évről évre felbukkan az élelmezés világnap környékén. Az adatok szerint körülbelül százezer embert érint Magyarországon az éhezés, vagyis az, hogy valaki naponta nem jut elegendő élelmiszerhez a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szerint. Az úgynevezett minőségi éhezés, azaz amikor egy ember nem jut… Tovább »

Egy gépi mosogatás 124 forintba kerül

  Kell-e mosogatógép? Számomra egyértelmű, hogy kell.   Megéri-e a mosogatógép? Ha hét évig használod, és közben nem romlik el, akkor simán kitermeli saját magát.   Érdemes-e rákölteni, ha ilyen lassan hozza vissza az árát? Mindenképp. Szabadidőt nyersz, ami a legdrágább manapság.   Hét év alatt pontosan 1207,5 órát, vagyis több, mint 53 teljes napot… Tovább »

A génkezelt krumpli elsorvasztja az agyad

Hogyan lehet élelemmel ellátni a túlnépesedő emberiséget? Meddig lesz még elég élelmiszer mindannyiunknak? Eljöhet az a pillanat, amikor kiürülnek a boltok polcai és kitör az éhínség? Amikor már nem lesz sikk nagyvárosban élni és mindenki vidékre akar költözni, ahol megtermelheti magának a napi betevőt. Sokak szerint erre már nem kell sokat várnunk. Magyar prófétái is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!