Fűszer és Lélek

Turbó szendvics iskolába – videó

De hát ez egy mackósajtos szendvics, kiáltott fel az operatőr. A cipész maradjon a kaptafánál, mordult erre a gasztroblogger.Nyilván csillagot nem erre a receptemre fogok kapni, és most lesz pár anyuka, aki elfordul, amikor meglátja, hogy valóban adok mackósajtot a gyerekeimnek, de mentségemre szóljon, szendvicset csomagolni az én fiamnak egyszerűen lehetetlen. Márpedig néha egyszerűen muszáj.Oké,… Tovább »

Bazsalikomos tart

Oké, én is látom a hőmérőt, de esküszöm, nem ment el az eszem. Ez annyira finom, és annyira nyári étel, hogy meg lehet kockáztatni a sütést miatta. Legyen azért kéznél sok jeges víz, esetleg egy jó hosszúlépés!Szerintem érdemes este sütni, és reggelre nagyon klasszul visszahűl a konyha elviselhető – vagy közel elviselhető hőmérsékletre. Különben is,… Tovább »

Májkrém házilag: az van benne, amit beleteszel

20 fiú rendelt májkrémet uzsonnára, és először arra gondoltam, hogy legyen valamilyen jobb fajta bolti májkrém, én majd a sütök hozzá kiflit. De aztán épp akkor érkezett friss csirkemáj a baromfishoz, amikor ott jártam, és nem tudtam ellenállni a lehetőségnek. Vettem egy kilót, és olyan sok májkrémet készítettem belőle, hogy el is ajándékoztam belőle jó… Tovább »

Sajtos pite, amolyan pesti quiche

Ritkán marad nálunk addig sajt a hűtőben, amikor már nem szívesen esszük meg, az egész család sajtimádó ugyanis. Ez a recept most mégis egy sajtmaradék felhasználó javaslat. Olyan sajtból, aminek a szélét már le kellett vágni, mert hogy is mondjam: kicsit megpunnyadt. Ez csak azért történhetett meg, mert egy fél mozarellát valahogy betoltam a hűtő hátsó… Tovább »

Ezt csúnyán eltoltam

Végre használhatom az egyik, számomra legszörnyűbb gasztrosznob szót a túlkészült-et. Arra gondoltam ugyanis valamelyik este, hogy olyan rendesen dolgozunk Gáborral minden hajnaltól kb. éjfélig, hogy igazán megérdemlünk egy normális vacsorát, amit mellé le kell ülni, és kicsit arrébb tolni a “vegyes” feliratú és a “konyhai törékeny” dobozokat. Vettem is egy jóféle hátszín darabot, behűtöttem a… Tovább »

Őszi mártogatnivalók tiniknek

Ha feljönnek a fiam haverjai számítógépen játszani, akkor megszűnik számukra a világ. Nem hallják ha csengetnek, nem hallják ha szól a telefon, vagy azt hiszek úgyse őket keresik. Válaszolnak ugyan a feltett kérdésre, de az agyukig nem jut el se a kérdés, se a saját válaszuk. Az evéssel ugyanígy vannak, sokáig nem érzik a testük… Tovább »

Tíz perces vacsora

Nagyanyámat mindenki ismeri. Na, nem azért, mert olyan híres asszony, hanem mert mindenkinek van, vagy volt egy ilyen nagyanyja. Aki a lehető legkevesebből a legfinomabb vacsorát tudta főzni. Az ő krumplilevese mindig jobb volt, mint az anyué. Az almáspitéje is, pedig anyu tett bele diót is, a mama pedig soha. Szóval az én nagyanyám tudott… Tovább »

Pizza majomkenyér

Nem állítom, hogy csupa dicséret lenne Dávid üzenője, sőt, elég vad hírek érkeznek a magatartásáról email-ben, attól tartok, harmadikra sikerült eljutnia odáig, hogy utálja az egyik nyelvet amit tanulnak, és úgy tűnik, ezt már megváltoztatni sem lehet. Nem állítom, hogy nem viselte meg a lelkét a kistestvér születése. Egészen biztosan nem ilyennek képzelte a dolgot,… Tovább »

Szilveszterre, hogy rendesen megszomjazzunk

Remélem mindenki éhes! Ha másért nem, hát azért, mert pár nap alatt sikerült hozzászoktatni a szervezetet az állandó cukortúladagoláshoz. Majd januárban korrigáljuk ezt a problémát, ok? Addig viszont itt a szilveszter, amikor kicsit talán jobban elengedi magát az ember, már ami a napi alkoholegységet illeti, én legalábbis biztosan megiszom majd két pohár pezsgőt az éjszaka… Tovább »

Diétázók forduljanak el!

Imádom a rengeteg, ízes dologgal töltött grillszendvicseket. A titka az, hogy nem szabad az elfogyasztott kalóriákra, és a zsír mennyiségére gondolni. Mert ha nincs benne kellően sok sajt, hús és vaj, nem ér semmit az egész. Olyan vastagnak kell lennie, hogy alig lehessen beleharapni, és amikor beleharapunk, folyjon ki belőle a sajt.Sajnos nagyon ritkán tudok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!