Fűszer és Lélek

Grillezett fokhagymás salátaöntet

Árválkodott egy fél gumó zeller a hűtőben. Eredetileg levesbe szántam, de a leves elmaradt, és gyorsan kezdeni kellett vele valamit, mielőtt tönre megy. Igazából köret volt a saláta, de annyira finom, hogy simán megállja a helyét hús nélkül is. Sőt, tulajdonképpen annyira jól sikerült, hogy egy héten belül harmadszor esszük, egyszerűen csak rájárunk a hűtőben…. Tovább »

Jó tojás=jó vacsora

Két idegesítő szófordulattal van tele a gasztroműsorok 90%-a: boldog csirke, és friss, tanyasi tojás. Annak ellenére, hogy mindkettő fogyasztásával egyetértek, egyszerűen nem hiszem, hogy a csirke vagy a tojás szót nem lehet kimondani a boldog és a tanyasi előtagok nélkül. Mindig úgy érzem, hogy rendben, ezt már megbeszéltük, kitárgyaltuk, sőt meg is rágtuk. Aki csak… Tovább »

Pasikonform saláta

Oké, az első napokban elbuktam az újévi fogadalmam, miszerint csak hetente kétszer eszem húst. Azzal magyaráz(kod)om, hogy január van, és elég szegényes a zöldség kínálat, de legalábbis jóval drágább, mint júliusban. De a salátákat nagyon rendesen toljuk családilag, és a szénhidrát fogyasztásunk erősen visszaesett, olyannyira, hogy volt bátorságom visszakérni a mérleget a szomszédtól, igaz még… Tovább »

Forró, őszi saláta


Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy milyen olcsó a fehér hagyma az Aldiban. Imádom ezt a fajta hagymát, édes, lédús, ropogós, de nincs az a  durva hagymaszaga, mint a vörösnek. Hétvégén szívesen esszük vacsorára is, teljesen nyomtalanul el lehet tüntetni a szagát egy fogmosással, mondhatni csókálló :-)
Most épp egy saláta készült belőle, minden más idényzöldség benne…. Tovább »

Fekete rizssaláta, ha ledönt a forróság

Nem írom le, hogy milyen idő van, szerintem lég ezt most elviselni, annak legalábbis, aki nem nyaral épp, mert mondjuk a Balaton partján ettől jobbat elképzelni is nehéz! Maradjunk annyiban, hogy nem éppen a belvárosiak kedvence. Viszont enni ilyenkor is muszáj. Szerencsére kevesebbet kíván az ember, este pedig szinte semmit, de azért néha mégis jól… Tovább »

Ráérős cukkini saláta

Legyen egy nap, amikor nem csinálunk semmit,DE TÉNYLEG SEMMIT, ok? Ezt a férjem kérte, és ki is fejtette, hogy mi az a semmi: nem megyünk vendégségbe, nem találkozunk senkivel, hozzánk sem jön senki, nem dolgozunk, nem mosunk-teregetünk-vasalunk, nem megyünk szennyes tartót és mágnestáblát venni (utóbbi két nagy projektem, a legyen egy új szennyes tartó, és… Tovább »

Molnárka zsenge retek salátával

  Gyerekkorom egyik kedvenc Utasellátós szendvicse a körözöttes molnárka volt. Nem nagyon lehetett molnárkát kapni a környékünkön, de ha sikerült vennünk, akkor anyu mindig gyorsan bekeverte hozzá a körözöttet. Szerencsére ő is jobban szerette a juhtúróból és vajból készülő változatot, de sima tehéntúróból se maradt meg soha. Érdekes, hogy molnárkát azóta se lehet minden pékségben… Tovább »

Ezernyi finom gyümölcsmag

Előző életemben volt egy hatalmas gránátalmafa ligetem, ebben biztos vagyok. Nemrég hallottam valakitől, hogy imádja, amikor a kaviár szétpukkan a szájpadlásán és érzi a sós, semmivel össze nem tévesztendő ízt. Pont így vagyok a gránátalmával. Imádom, amikor a szájpadlásomon szétpukkan a magja, és megérzem a semmivel össze nem téveszthető édes ízt. Kicsit erős talán ilyet… Tovább »

A tzatziki versenyt elvesztettem

A döntéshozók asztala Azért szüljön az ember gyereket, hogy aztán az első adandó alkalommal galádul hátbadöfje, elárulja, és leszavazza?! Csak mert más kaprot is tesz a tzatzikibe? Egyik este grilleztünk, és a veletlenül piknik alapon duplikálódott tzatziki versenyben csúfosan kikaptam. Köszönöm elsőszülöttem! A döntőbizottság két főből állt, és Attilából, aki versenyezni akart. A két fő… Tovább »

Új kedvenc

Tekintsünk el a mai időjárástól, és gondoljuk azt, hogy huszonöt fok van, napsütés, és szinte már kora nyári az időjárás. Nem tudok haragudni az esőre, már nagyon nagy volt a szárazság mindenhol, igaz tavaly ilyenkor annyi eső esett, hogy a fák még mindig abból élnek. De ha nem esik az eső, akkor nem fognak nőni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!