Fűszer és Lélek

Valami jó a menzáról: paprikakrémes csirke

-Anyu, ma valami tök jó ebéd volt a suliban, majd te is főzhetnél olyat!-Igen? Mi volt az?-Valamilyen hús szósszal.-Mindenképp! Ismerős? Kiskamasz fiúgyerek, végre elejt valamilyen információmorzsát itthon, de túl sokra nem megyünk vele. Végül is, mondhatta volna azt is, hogy a második volt tök jó, és reprodukáljam. Ettől valóban több információt sikerült átadnia. Szerencsére a huszonegyedik… Tovább »

Diós körtés csirkeragu egy szomorú kiskamasznak

Nem egyszerű az élet egy kiskamasszal, főleg, ha van egy majdnem 9 évvel fiatalabb húga. Rengeteg energiám fekszik abban, hogy a sokáig az egykék kiskirályi életét élő nagy fiam ne érezze magát kevésbé fontosnak, másodrangúnak. Nem tudom, mennyire sikerül, de az biztos, hogy ő úgy érzi, elvesztette a fele királyságát. Valamelyik reggel ez a kis… Tovább »

Legjobb ami csirkecombbal történhet!

A férjem szerint ezt a képet nem tehetem ki a blogra, mert úgy néz ki, mintha szénné égettem volna az ebédet. Csakhogy ez a ebéd nagyon-nagyon jól sikerült, és van abban valami, hogy kicsit kozmás a kinézete, de ez csak azért van, mert a csirke bőre valóban megfeketedett, de ennek így kellett lennie, ettől volt… Tovább »

Világbajnok marha curry

Szerencse, hogy a gyerekeknek még nem nagyon vannak gátlásaik, így nem csak szóba állnak bárkivel, de egy pillanat alatt el is mondják nekik, ami eszükbe jut. Most épp az első szembejövő indiainak azt, hogy nálunk is marha curry lesz vacsorára. Én persze soha nem mernék ilyet megemlíteni egy idegen indiai nőnek, de Dávidot az ilyesmi… Tovább »

Dávid és a haverok

A cím úgy lenne teljes, hogy Dávid és a válogatós haverok. Vagy Dávid, aki válogat, ha itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, amikor itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, és a haverok se eszik meg, amit különben megennének, de… Tovább »

A csont a lényeg

Itt az ideje a lassan főtt, sűrű raguknak. Ha lennének Budapesten olyan igazi kocsmák amit fogadónak hívtak száz éve, akkor szerintem minden nap ott vacsoráznánk. Marhát ennénk a borgőzös helységben krumpligombóccal, és nehéz vörösbort kortyolnánk hozzá, vagy valamilyen vajban párolt borjút sok forró krumplipürével. De nincsenek Budapesten se olyan kocsmák, se olyan fogadók, ahol csak… Tovább »

Csimbók fetával

<a “=”” href=”http://fuszereslelek.nlcafe.hu/wp-content/uploads/sites/5/2011/08/panyola_31.jpg” imageanchor=”1″> -Mit főztél? -Csimbókot fetával. -Ez nem csimbók, hanem görcs. Gyakran van nálunk görcsleves. -Dehogy görcs, kötött tészta! -A kötött tészta urizálás, szatyornak hívják. -De ez, amit te csináltál, hogy is mondjam, hogy meg ne bántsalak… Furcsa, na! Panyolán beszélgettünk, és amikor a helyiek és a környező települések lakói meglátták amit főztem… Tovább »

Sültcitromos lencse sólet

Tegnap járt nálam egy nagyon kedves stáb, hogy a zsidó konyháról, gasztronómiáról forgassanak. Elmentünk a Dob utcai henteshez, beszélgettünk kicsit a régi zsidónegyedről és főztünk is. Az volt a kérésük, hogy ha lehet, ne flódnit és sóletet készítsek, mert azt a legtöbb ember ismeri. Mikor bejelentkeztek, még nem tudhattam, hogy csak 22 fok lesz, és… Tovább »

Kedves kartásrsak, kartársnők!

  Nagy örömünkre szolgált, hogy megyénk szinte minden általános iskolájából, szakmunkás képző intézményéből, és középiskolájából kaptunk recepteket tőletek.Hatalmas szakmai tudásról tett tanúbizonyságot, hogy mindnyájan használjátok korunk modern vívmányait, a konzervgyárak remek termékeit, amit honfitársaink a ti munkátok megkönnyítésére állítanak elő. Diákjaink szüleinek nevében is tolmácsolhatjuk felétek azt a sok köszönőlevelet, amiben hálájukat fejezik ki, hogy… Tovább »

Zsályás túrógombóc barnavajjal

Csalános gombócnak indult. Újra divat lehet mostanság a zsályás túrógombóc, az utóbbi egy hónapban három helyen is láttam az étlapon, kétszer meg is kóstoltam, győzőtt a Sárga borház gombóca bényei birkakolbásszal és vargányával.Hogy nálunk is elkészült, az annak köszönhető, hogy csalános gombócot gondoltam adni a vendégeimnek, de napzavarban vagyok, és azt hittem lesz még időm… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!