Azt hiszem, örökké hálás leszek Donna Hay-nek ezért a receptért. Minden benne van, amit szeretek, pedig egy egyszerű kevert tészta, olyan, amilyennel a kislányok kezdik a sütős karrierjüket, de a végeredmény mégis annyira ütős lesz, hogy a nyolc kis sütiből, csak a hangom megemelésével voltam képes megmenteni egyet, hogy lefotózhassam.
Az eredeti receptben málna van, de most épp belefutottam egy áfonya leárazásba, úgyhogy azzal készült.
Hozzávalók 8 darabhoz:
1,5 dl görög joghurt, esetleg tejföl
2 tojás
12 dkg liszt
7 dkg mandulaliszt
késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg cukor
2 ek pirított mák (nem darált mák)
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 dkg enyhén megbarnított vaj
12,5 dkg áfonya (ennyi volt egy dobozban, a recept szerint 15 dkg málna)
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A joghurtot alacsony fokozaton elkeverjük a tojásokkal elektromos habverővel.
Összeszitáljuk a lisztet a mandulaliszttel és a szódabikarbónával, majd elkeverjük a cukorral, és a pirított mákkal.
Összekeverjük a joghurtos részt a lisztes résszel, majd beledolgozzuk a citromot és a langyosra hűtött, előzőleg picit, illatosra barnított vajat. Beleforgatjuk az áfonyát, és 8 szilikonformába vagy papírkapszliba töltjük.
170 fokon kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük.
A tetejére kanalazhatunk még friss joghurtot, vagy ha nagyon extrát akarunk, akkor felvert tejszínt, joghurttal.