Fűszer és Lélek

Barna vajas, áfonyás sütemény

Azt hiszem, örökké hálás leszek Donna Hay-nek ezért a receptért. Minden benne van, amit szeretek, pedig egy egyszerű kevert tészta, olyan, amilyennel a kislányok kezdik a sütős karrierjüket, de a végeredmény mégis annyira ütős lesz, hogy a nyolc kis sütiből, csak a hangom megemelésével voltam képes megmenteni egyet, hogy lefotózhassam. 
Az eredeti receptben málna van, de most épp belefutottam egy áfonya leárazásba, úgyhogy azzal készült.

Hozzávalók 8 darabhoz:

1,5 dl görög joghurt, esetleg tejföl
2 tojás
12 dkg liszt
7 dkg mandulaliszt
késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg cukor
2 ek pirított mák (nem darált mák)
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
15 dkg enyhén megbarnított vaj
12,5 dkg áfonya (ennyi volt egy dobozban, a recept szerint 15 dkg málna)

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A joghurtot alacsony fokozaton elkeverjük a tojásokkal elektromos habverővel. 
Összeszitáljuk a lisztet a mandulaliszttel és a szódabikarbónával, majd elkeverjük a cukorral, és a pirított mákkal. 
Összekeverjük a joghurtos részt a lisztes résszel, majd beledolgozzuk a citromot és a langyosra hűtött, előzőleg picit, illatosra barnított vajat. Beleforgatjuk az áfonyát, és 8 szilikonformába vagy papírkapszliba töltjük. 
170 fokon kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük.
A tetejére kanalazhatunk még friss joghurtot, vagy ha nagyon extrát akarunk, akkor felvert tejszínt, joghurttal.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!