Ha maradt egy kis sült csirkecomb előző napról, de már nem olyan sok, hogy az egész családnak elég lehet, készüljön belőle wrap!
Süthetjük magunk is a tésztát, nem nagy ördöngösség, de már minden nagyobb üzletben kapható úgynevezett wrap, amibe otthon azt tekerünk, amit csak akarunk. A kenyerek mellett érdemes keresni.
Ha kevesebb tejfölt teszünk bele, és alufóliába, majd műanyag dobozba csomagoljuk a kész wrep-et, akkor tökéletes munkahelyi, iskolai ebéd lesz belőle. Az a fajta, amire mindenki irigykedik, olyan finom.
Hozzávalók 4 darabhoz:
4 db wrap tészta
2 csirkecomb leszedegetett húsa
½ kk őrölt római kömény
½ kk őrölt koriander mag
1 kk őrölt chili, még jobb, ha füstölt chilit használunk
1 avokádó
1 lime leve
1 gerezd fokhagyma
só
10 dkg reszelhető sajt
2 dl tejföl
½ fej saláta
1 nagyobb paradicsom
1 kis fej hagyma
csípős chili szósz
A wrapeket egy pillanatra tegyük a mikróba, hogy átmelegedjenek.
Osszuk el rajta a húst, majd szórjuk meg a fűszerekkel.
Az avokádót törjük össze villával, de ne nagyon, jó, ha maradnak benne nagyobb darabok is. Keverjük el a lime levével, a lereszelt fokhagymával és pici sóval. Kanalazzuk a húsra.
Szórjuk meg sajttal, kanalazzunk rá tejfölt, majd tegyünk rá pár karika paradicsomot és kevés hagymát. A chiliszószt csak a végén adjuk hozzá.
Az alsó felét hajtsuk fel a tésztának, majd tekerjük fel, mintha palacsinta lenne. Fogyaszthatjuk így is, de fel is szeletelhetjük karikákra.
A recept a Best magazinban jelent meg.