Hétvégén sütöttem ezt az ananászos sütit, mert hallottam a barátnőmtől, hogy náluk most ez a sláger, és a gyerekek imádják, ráadásul 40 perc alatt elkészül. Valamiért az rémlett, hogy van itthon egy konzerv ananászunk, de nem találtam a kamrában. Leszaladtam a boltba, mert már annyira rá voltam készülve, hogy elmondani nem tudom, erre csak friss ananászt árultak, ami meglehetősen zöldnek tűnt.
Futottam is egy kört, a kisközértekben, hátha lesz valahol ananászkonzerv, de mindenhol csak darabolt volt, karikára szeletelt nem. Azt hiszem, ananászért ennyit még nem rohangált senki, főleg, hogy végül csak vissza kellett mennem a friss, de zöldecske darabért.
Az első meglepetés akkor ért, amikor felszeleteltem ez az ananászt! Ugyanis a zöld színe ellenére, egy elképesztően édes, lédús gyümölcsöt sikerült vennem. Nem tudom, hogy a többi is ilyen-e, de kipróbálom, mert csak az tartott vissza a vásárlásától, hogy biztos voltam benne, hogy szinte ehetetlen.
A süti elkészült, tényleg nagyon egyszerű, nagyon finom, és gyors is.
Ismételni fogjuk.
Hozzávalók:
1 friss ananász megpucolva, felkarikázva, vagy egy nagy konzerv
250 g natúr görög joghurt
100 g étolaj
1 nagy tojás
180 g cukor
225 g rétes liszt
75 g kókuszreszelék
1 zacskó sütőpor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
+2 ek cukor
+ 2 ek mogyoró, kókuszforgács, vagy mandula
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és lerakjuk bele az ananász szeleteket.
A tészta összes hozzávalóját egyszerre öntjük egy nagy tálba, majd elektromos habverővel vagy fakanállal gyorsan összedolgozzuk. Nokedlitészta sűrűségű tésztát kapunk.
Rásimítjuk az ananászra, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Mikor félig kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, megszórjuk a cukorral, és kézi fáklyával karamellizáljuk, majd rászórjuk a mogyorót, vagy a diót, esetleg a kókuszforgácsot, ha van.