Végre nyílik a bodzavirág, most kell szörpöt készíteni belőle, de a palacsintatésztába mártott és kisütött virágoknak is most van itt az ideje, nem szabad várni vele, mert 10-14 nap, és vége az egésznek.
Bodzavirágot bátran szedhetünk szinte bárhol, a bodzabokor ugyanis se nem védett, se nem kultúrnövény. Arra fontos csak figyelni, hogy a forgalmas úttól messze gyűjtsünk, ahol tiszta a levegő. Mielőtt a joghurtba áztatnánk a virágokat, szárazon rázzuk le, majd alaposan öblítsük le folyó vízzel.
Hozzávalók:
6 dl natúr görög joghurt
3 nagyobb bodzavirágtányér
6 ek méz
6 ek víz
1 csomag Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
12 babapiskóta
2 marék fagyasztott gyümölcs
TOVÁBB A RECEPTHEZ
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: