Igazi borkorcsolya ez, családi összejövetelekre kiváló! Kicsit hasonlít egy pogácsához, de nagyon kevés benne az élesztő, éppen csak annyi, hogy egy kicsit levegősebbé tegye ezt a tömör, masszív tésztát.
Nagyon kellemes íze lesz a sok libazsírtól a borstól, na és a fehérbortól, amivel a tésztát gyúrjuk.
Egyedül arra kell figyelni, hogy vagy laposabb fonatokat készítsünk, vagy viszonylag hosszúkásra fonjuk, hogy kellőképp meg tudjon pirulni, át tudjon sülni a belseje is.
Napokig eltartható, de természetesen frissen a legfinomabb.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg libazsír
1 kk Dr. Oetker Instant Élesztő
2 dl fehérbor
2 tojás+1 a kenéshez
durvára darált fekete bors
2 kk só
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: