Fűszer és Lélek

Az oroszok tócsnija, videó

cekla latkesz1Ilyenkor télen van valami nagyon vonzó az orosz ételekben, nem? Talán ez a sok szín?
Cékla, vodka, szoljanka, borscs, pelmenyi, csak hogy a kedvenceimet említsem. 
A céklás tócsni (cékla latkesz) eredetileg sok krumplival, és kevesebb céklával készül, és a módosabbak tettek rá heringet is, vagy néha kaviárt, de előfordult, hogy savanyított gomba landolt a tetején. 
Én viszont annyira, de annyira szeretem sülve a céklát, hogy a krumplit el szoktam hagyni. Ami viszont soha nem maradhat el belőle, az a kapribogyó. Akkor se hagyjátok ki, ha nem szeretitek 😉
A tetejére nagyon illik a hagyma, a csemegeuborka, vagy még inkább a kovászos, a mustár, a tejföl, és persze mindenféle savanyított vagy füstölt hal. 
Nagyon szépen lehet tálalni, úgyhogy akár vendégeket is hívhattok rá. Egy teljesen jégbehűtött vodka pedig tényleg illik hozzá!
Hozzávalók:
4 közepes cékla, lereszelve
4 tojás
20 dkg liszt
1/3 tasak sütőpor
1 kis üveg kapri, lecsepegtetve, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, reszelve
só, bors

olaj a sütéshez
A tetejére:
hagyma, csemegeuborka, kapri, mustár vagy tejföl, vagy ami jól esik. Na és persze sok-sok kapor annak aki szereti.

Mindent összekeverünk, forró olajban egy-egy kanálnyi mennyiséget sütünk oldalanként 2-3 percig. 
Forrón tálaljuk!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!