Fűszer és Lélek

Csípős leves, az első hideg napra

Képernyőfotó 2015-11-23 - 10.02.12Van a csicsókának egy édeskés íze, amit sokan nem kedvelnek, ezért előre beáztatják. Én viszont pont azt nagyon szeretem, ugyanis csípős, vagy füstös ízzel kiegészítve elképesztően finom.
Csak egy perc a videó, érdemes gyorsan végignézni! De a lényeg, hogy ha egy egyszerű csicsóka krémlevesre érett avokádót, és jalapenot szórtok, akkor a tél kedvencét készítettétek el. 20 pec és kész a vacsora! Hétfői húsmentes.

Hozzávalók 4 tányérhoz:

1 fej hagyma
2 ek vaj
30 dkg csicsóka
1 kk garam masala
2 dl tejföl
só, bors

1 érett avokádó
3 ek ecetes jalapeno
A hagymát a vajon megdinszteljük, majd a csicsókát is kicsit megpirítjuk. Garam masalával, sóval borssal felfőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Tetejére mehet az avokádó és a jalapeno, na meg némi extra tejföl is, ha szeretjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!