
Miután hozzájutottak a kincshez, sokkal gyakrabban beszéltek magáról a meggyőzésről, majd a recept feletti boldogságról, mint ahányszor az étel elkészült volna. Ekkora fényűzésre ugyanis nem volt kiokoskodható kosztpénz, vagy legalábbis ritkán. Bár a recept eredetileg tyúkkal operál, én most csirkével készítettem, de azt hiszem, gyöngytyúk lenne az igazi.
Hozzávalók:
1 csirke 8 részre vágva
4 babérlevél (friss, vagy nagyon jó minőségű)
só, bors
1 ek vaj
1/4 citrom reszelt héja és leve
2 dl champagne (így írta dédi 🙂 ) jó száraz pezsgő
frissen reszelt szerecsendió
3 dl sűrű tejföl
1 dl tejszín
2 tojás sárgája
A csirkét minden hozzávalóval egy kivajazott tálba tesszük, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és egy órát sütjük. Kivesszük a tálból a csirkét, a levét leszűrjük, és elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, és a tojások sárgájával. Ha szükséges sózzuk, és visszatesszük a babérleveleket is. Visszatesszük a csirkét, ráöntjük a szószt, és 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
Fogalmam sincs, milyen körettel tálalták Eszéken. Szerintem szélesmetélttel a legfinomabb, de nudlit is el tudok képzelni hozzá.



Kommentek