Ettetek már tudományos alapon összeállított szendvicset?
Egy barátunk fél évet dolgozott Angliában egy szendvicsgyárban, ahol ezeket a háromszög szendvicseket készítették, és bár egyáltalán nem ezt a karriert szánta magának, még egy másik évig melózott egy exclusive szendókat készítő kis műhelyben is. Először azt tervezte, hogy majd itthon is belevág valami hasonlóba, de tavaly nyáron úgy döntött, hogy az igazán jó szendvicsre itt nincs is igény, mert ő végigkóstolta a választékot, és nem talált jó konkurenciát magának, így inkább marad Londonban grafikus 🙂
Viszont hétvégén elmondta, hogy többezres tesztet végeztek, és arra jutottak, hogy a legjobban akkor ízlik egy szendvics valakinek, ha a kenyér és a szendvicsbevaló aránya 30-70%. És a 70 se mindegy hogy mi, mert ha mondjuk 60 hús és a többi vaj, akkor hiába szuper minden alapanyag, nem lesz jó a végeredmény.
De tovább nem okoskodom, mert nem tudom az összes titkot, sőt, igazából csak ezt az egyet jegyeztem meg, de a szendviccsel végül nagyon meg volt elégedve mindenki.
Persze legjobb mindent kint sütni a szabadban faszénen, de konyhában se rossz!
Hozzávalók 4 szendvicshez:
50 dkg csirkecomb filé
(egy éjszakára beáztatva 1 liter hideg vízbe, amiben 80g só és 10g cukor van feloldva, majd másnap 3-szor cserélve rajta a sima víz)
Narancsos grillpác
4 ek libazsír
Házi csípős pesztó:
4 db hosszú, nagy chili feketére sütve parázs felett, majd megpucolva
2 db piros kaliforniai paprika feketére sütve parázs felett, majd megpucolva
15 dkg őrölt mandula
10 dkg reszelt juhsajt
bors
olívaolaj
Guacamole:
2 érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 lime leve
1 kk őrölt római kömény
só
friss zöldsaláta
olajban eltett, apróra vágott szárított paradicsom
1 pici salott hagyma apróra vágva
4 tetszés szerinti buci
A húst libazsíron megsütjük, folyamatosan kenegetve a grillpáccal. Amikor a hús kész, rádobjuk a grillre a félbevágott bucikat is.
A pesztóhoz a hozzávalókat mozsárban pépesítjük, majd ezzel kenjük meg a bucik alját. Erre saláta, hús, aszalt paradicsom, és hagyma kerül. Utoljára tesszük bele a guacamole-t, és azonnal meg is esszük.
Ülve, tányér fölött, esetleg konyharuhával a nyakunkban 🙂
@ewqcska: Bocsánat, csak linkelni akartam, de elfelejtettem 🙂
köszi!
fuszereslelek.blog.hu/2014/03/24/philips_multicooker_nyeremeny_3_felvonas
A lényeg, hogy valami édeskés, csípős, savas dologgal kenegessük.
kimaradt a pác és a pesto receptje
pontosabban csak a pác:)