Egyik este kilenckor a férjem közölte, hogy úgy enne valami csípőset. Mivel vacsorázni nem volt időnk két lehetőség közül választhattam, vagy lefekszünk gyorsan és hősiesen éhesen, vagy éjszaka vacsorázunk. Gábor nagyon cseles, töltött egy pohár bort, azonnal megéheztem rendesen, és gyorsan megnéztem miből is dobhatnék össze neki valami csípőset. Savanyított chili és friss jalapeño volt a hűtőben, no meg a töltött karalábéba szánt darálthús. Húsgombóc lett a befutó. Bekevertem a húst, megkóstoltam, és majdnem leégett az egész fejem. Azt hittem a jalapeño ilyen csípős, de a savanyított chili volt az. Tettem a gombócok közepébe egy kis krémsajtot, hogy kellemesebb legyen az íze, kicsit tompított is rajta, de azért én csak két gombócot tudtam enni, Gábor hősiesen betolt ötöt, igaz, a késői időpont miatt nem evett hozzá köretet. Viszont az első után feladta a borivást, és leszaladt a kisboltba egy sörért.
Azt tanácsolom, ennyire csípősre ne csináljátok, és ha van otthon, akkor nagyon kellemes lehet mellé egy korianderes paradicsom salsa is!
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 kis fej hagyma apró kockákra vágva
1 kk őrölt koriander mag
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt római kömény
1 kk oregano
1 kk reszelt narancshéj
1 ek narancslé
1 tojás
só
3 nagy, savanyított chili apróra vágva
3 friss jalapeño apróra vágva
1 doboz natúr Philadelphia krémsajt
olaj a sütéshez
1 doboz tejföl a tálaláshoz
A krémsajt kivételével mindent összekevertem, majd kis, lapos pogácsákat formáztam a masszából. A közepébe tettem 1-1 púpos kiskanálnyi krémsajtot, és úgy gyúrtam össze, hogy lehetőség szerint sehol ne folyjon ki sütés közben. Forró olajban sütöttem szép pirosra, majd tejfölbe mártogatva ettük.
Kétszer csíp?
Ez egy csodálatos recept, Eszter!
Az én Gáborom is imádni fogja. Köszönjük! 🙂
Este 9-kor kajáltok? Biztos nincs negatív tartományban a testtömeg index nálatok :)))