Fűszer és Lélek

4 kemence, 4 blogger, 1 tanya

68932_607829762575162_725748322_n.jpgRemélem van kedvetek kicsit kimozdulni pünkösd hétfőn! “Kölcsön kaptunk” egy valódi tanyát, kölyök pulikkal, mangalicákkal, bárányokkal, kacsákkal, vályogházakkal, és ami a legizgalmasabb, négy kemencével. Ha valami földesúr felesége lennék, és szakmámat tekintve HTB mint nagyanyám volt, – földesúr nélkül, akkor tuti minden nap kemencében sütnék főznék: lassan készülő ételeket, amihez idő kell, amíg összeérnek az ízek, az enyhe füstösséggel, a fa illatával. Kemencében sütni idő, várakozás, majd öröm, amikor elkészül. Igaz a mondás, kemencében és szabad tűzön minden jobb.

Négy kemencéhez négy stílus: Havas Dóra – Lila Füge, Nagy Sándor – Hódítás a konyhában, Förödős Zé – Szárnyas ízvadász és jómagam.

21096_614022875289184_414822643_n.jpg
Vasárnap este bemelegítünk egy kis borozással a másnapi nagy ebédre:

Május 19. 18:00 Előeste, Rozé Mustra

Baráti beszélgetések, vacsora a bloggerekkel, Galánfi András mesemondó és kalandozás a 2013-as év legjobb magyar rozéinak világában sommelier vezetésével

AZ ELŐESTE, ROZÉ MUSTRA LIMITÁLT LÉTSZÁMÚ ESEMÉNY, RÉSZVÉTEL CSAK ELŐZETES BEJELENTKEZÉSSEL! A vacsora és a borkóstoló ára: 6500 Ft/fő

Május 20., pünkösd hétfő:  09:00-tól TUBA TANYA: A NAGY EBÉD
igazi vidéki családi gasztro program

4 gaszrtoblogger és 4 kemence 

– új ízek a kemencékben a világ minden tájáról
– receptcsere, főzőcskézés
– termelői piac 
– kézműves gyermekprogramok
és egy nagy közös ebéd!

Vendégünk a Bárdos és Fia Pincészet
Az ebéd időpontja: kb.13 óra

A Nagy Ebéd Bloggermenüje:

„Arab Tavasz” Lila Füge & Fűszer és Lélek módra
– Bárány Tagine
– Egyben sült bárány kardamomos, joghurtos narancsos pácban
– Kemencében sült újburgonya saláta sóban eltett citrommal és mentával
– Bulgur kemencében sült zöldségekkel, sok petrezselyemmel és korianderrel
– Joghurtos csicseriborsó
– Arab lepénykenyér

Hódítás a Konyhában

– Grillen pörgő kolbászok nemzetközi kavalkádja – Cumberland Chipolata és hagyományos magyaros kolbászok buciban, szószokkal, salátával 
– Toad-in-a-Hole alias TANYASI VARANGY avagy a tésztában sült kolbász igazi brit gravyvel

Két furcsa csirke és a Szárnyas Ízvadássz
– Csirke negyven fokhagymagerezddel, tepsiben sült zsenge zöldségekkel
– Beer-can Chicken, avagy sörösdobozon sült csirke, hájában sült burgonyával és coleslaw salátával

Desszertek a kemencéből, és mellőle
– Almás-narancsos cobbler
– Eton mess
– Nagymamám keltkalácsa lekvárral, dióval, mákkal

Ráadás: Igazi Kemencés lángos

554986_607983465893125_1066458456_n.jpgRÉSZVÉTEL:
AZ ELŐESTE, ROZÉ MUSTRA ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN LÁTOGATHATÓ, 

A NAGY EBÉD NYITOTT ESEMÉNY, A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES, AZ ÉTELEKÉRT ÉS ITALOKÉRT A HELYSZÍNEN KELL FIZETNI.
(ÖRÜLÜNK HA JELEZTEK, ÍGY BIZTOSAN JUT MAJD MINDENKINEK ELÉG ÉTEL! :))

További információ: és tubatanya@gmail.com
+ 36-30/ 438 70 09

 tubamontázs

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Többszörösen teszteltem a Tuba-tanyát és őszintén ajánlom. Városi emberek sok érdekeset láthatnak, remek humorú műsort is ad Pista és a kemencében ínycsiklandó dolgok készülnek (a kenyérlángos őszinte rajongója vagyok).


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!