Remélem van kedvetek kicsit kimozdulni pünkösd hétfőn! “Kölcsön kaptunk” egy valódi tanyát, kölyök pulikkal, mangalicákkal, bárányokkal, kacsákkal, vályogházakkal, és ami a legizgalmasabb, négy kemencével. Ha valami földesúr felesége lennék, és szakmámat tekintve HTB mint nagyanyám volt, – földesúr nélkül, akkor tuti minden nap kemencében sütnék főznék: lassan készülő ételeket, amihez idő kell, amíg összeérnek az ízek, az enyhe füstösséggel, a fa illatával. Kemencében sütni idő, várakozás, majd öröm, amikor elkészül. Igaz a mondás, kemencében és szabad tűzön minden jobb.
Négy kemencéhez négy stílus: Havas Dóra – Lila Füge, Nagy Sándor – Hódítás a konyhában, Förödős Zé – Szárnyas ízvadász és jómagam.
Vasárnap este bemelegítünk egy kis borozással a másnapi nagy ebédre:
Május 19. 18:00 Előeste, Rozé Mustra
Baráti beszélgetések, vacsora a bloggerekkel, Galánfi András mesemondó és kalandozás a 2013-as év legjobb magyar rozéinak világában sommelier vezetésével
AZ ELŐESTE, ROZÉ MUSTRA LIMITÁLT LÉTSZÁMÚ ESEMÉNY, RÉSZVÉTEL CSAK ELŐZETES BEJELENTKEZÉSSEL! A vacsora és a borkóstoló ára: 6500 Ft/fő
Május 20., pünkösd hétfő: 09:00-tól TUBA TANYA: A NAGY EBÉD
igazi vidéki családi gasztro program
4 gaszrtoblogger és 4 kemence
– új ízek a kemencékben a világ minden tájáról
– receptcsere, főzőcskézés
– termelői piac
– kézműves gyermekprogramok
és egy nagy közös ebéd!
Vendégünk a Bárdos és Fia Pincészet
Az ebéd időpontja: kb.13 óra
A Nagy Ebéd Bloggermenüje:
„Arab Tavasz” Lila Füge & Fűszer és Lélek módra
– Bárány Tagine
– Egyben sült bárány kardamomos, joghurtos narancsos pácban
– Kemencében sült újburgonya saláta sóban eltett citrommal és mentával
– Bulgur kemencében sült zöldségekkel, sok petrezselyemmel és korianderrel
– Joghurtos csicseriborsó
– Arab lepénykenyér
Hódítás a Konyhában
– Grillen pörgő kolbászok nemzetközi kavalkádja – Cumberland Chipolata és hagyományos magyaros kolbászok buciban, szószokkal, salátával
– Toad-in-a-Hole alias TANYASI VARANGY avagy a tésztában sült kolbász igazi brit gravyvel
Két furcsa csirke és a Szárnyas Ízvadássz
– Csirke negyven fokhagymagerezddel, tepsiben sült zsenge zöldségekkel
– Beer-can Chicken, avagy sörösdobozon sült csirke, hájában sült burgonyával és coleslaw salátával
Desszertek a kemencéből, és mellőle
– Almás-narancsos cobbler
– Eton mess
– Nagymamám keltkalácsa lekvárral, dióval, mákkal
Ráadás: Igazi Kemencés lángos
RÉSZVÉTEL:
AZ ELŐESTE, ROZÉ MUSTRA ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN LÁTOGATHATÓ,
A NAGY EBÉD NYITOTT ESEMÉNY, A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES, AZ ÉTELEKÉRT ÉS ITALOKÉRT A HELYSZÍNEN KELL FIZETNI.
(ÖRÜLÜNK HA JELEZTEK, ÍGY BIZTOSAN JUT MAJD MINDENKINEK ELÉG ÉTEL! :))
További információ: és tubatanya@gmail.com
+ 36-30/ 438 70 09
Többszörösen teszteltem a Tuba-tanyát és őszintén ajánlom. Városi emberek sok érdekeset láthatnak, remek humorú műsort is ad Pista és a kemencében ínycsiklandó dolgok készülnek (a kenyérlángos őszinte rajongója vagyok).