
A desszert vaníliafagyi volt, mondanom se kell, azért se panaszkodtak az urak! Persze a lányok kétszer ettek a fagyiból…
Hozzávalók 6 személyre
20 dkg bacon felkockázva
1 kg sertéscomb
1 fej hagyma
2 dl világos sör
1 kk köménymag
1 kk majoránna
1 citrom reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
1 doboz Philadelphia krémsajt
1,5 dl tejszín
6 ek jalapeño (konzerv)
1 pici zöld chili
1 ek zöldbors (konzerv)
2 ek kapribogyó (konzerv)
1 nagy csokor petrezselyem
só
Tagliatelle
A bacont kiolvasztottam, majd megfonnyasztottam a zsírján a felkarikázott hagymát. Apró kockákra vágtam a húst, lepirítottam benne, sóztam, meghintettem a köménnyel, majorannával, és ráreszeltem a citrom héjét, majd felöntöttem a sörrel és nagyon lassan addig pároltam, amíg a hús szinte szétesett. Közben kifőztem a tésztát. Ekkor villával valóban szétnyomkodtam kicsit a megfőtt húst. Belereszeltem a fokhagymát, hozzákevertem a Philadelphiát, a tejszínt, és az apróra vágott jalapeñot, a chilit, zöldborsot, kaprit és a petrezselymet. Tálaltam is, természetesen sörrel kínálva a társaságot.


@Kyria: hát, attól félek, hogy aki ennyire utálja a sört, az érzeni fogja rajta. Egyébként egyáltalán nem domináns, sőt, de az illatán inkább érződik, mint az ízén.
Kedves Eszter!
Az elkészült ételben mennyire érezhető a sör? (Akinek csinálnám, annyira antialkoholista, hogy ha egy picit is érződik, félő, nem fogja megenni.)
Köszönöm szépen válaszát előre is!
Megfőztem és isteni lett! Igaz a csípősséget kicsit mérsékeltem (a lányom is enne belőle:)))a jalapeno mennyiségét felezve.
Köszi a receptet, biztosan el fogom még készíteni!:)
@l2njpx: a húst nyomkodtam szét 🙂
“Közben kifőztem a tésztát. Ekkor villával valóban szétnyomkodtam kicsit.”
Ezt nem értem, a tésztát kell szétnyomkodni?
Nem szeretem a csípőset!