Még csak a harmadik napnál tartunk a huszonegy napos saláta kihívásban, de már kihagytam a tegnapot, és ma reggel ellövöm az egyik kedvenc salátám. A másik kedvencet az utolsó napra szánom.
Ha vegán lennék, egészen biztosan hetente egyszer ezt ebédelném, így is havonta többször az asztalra kerül, persze soha nem ugyanúgy, de mindig hasonlóan.
Sajnos ez is abszolút téli saláta még, hiába van benne nagyon sok petrezselyem, és kevés koriander.
Ha van kedvetek csatlakozni a kihíváshoz, akkor az Instagramomon érdemes követni, ide a blogra csak heti egy salátát hozok majd, nem kell megijedni!
Hozzávalók a csicseris részhez:
1 doboz 400 grammos csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve
2 kk harissa paszta (csípős, fűszeres paprikakrém)
1 kk zöld schug paszta
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1 marék koriander zöld
2 ek olívaolaj
só
Hozzávalók a tabuléhez:
3 dkg bulgur
só
3 dkg zöldpetrezselyem (kb 1 nagy csokor)
gránátalma mag
A csicserit összekeverjük a csípős pasztákkal, a fokhagymával, a citromlével, a koriander zölddel, az olívaolajjal és a sóval. Tíz percig állni hagyjuk.
A bulgurt pár perc alatt megfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük.
Elkeverjük a sok petrezselyemmel.
Tálalásnál a csicserire szórunk egy kevés bulgurt, arra pár szem gránátalma magot, és már ehetjük is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: