Fűszer és Lélek

Gyorsan összedobom csirkemell

Nálunk ez a kedvenc gyorsan összedobható vacsora. Nincs kész negyed óra alatt, mert egyben szoktam hagyni a csirkemellet, hogy jó szaftos maradjon, és ne száradjon ki, de munka mindössze tíz perc van vele. Nálunk különben is úgy működik a dolog, hogy hazafelé mindenki éhen akar halni, de amikor belépünk az ajtón, akkor azért általában valahogy eltelik negyvenöt perc, mire le tudok ültetni mindenkit az asztalhoz.
Mindenféle indokkal szabotálják az azonnali éhhalál elleni intézkedéseimet:
-Még egy kicsit táncolok. (lányom)
-Gyorsan megnézem mi lett a meccs végeredménye. (fiam)
-Felvehetem a csillogós ruhámat? (lányom)
-Mindjárt megyek. És nem jön. (fiam)
-Oké, csak előbb tanulok. Ja, ilyen nincs, ezt csak kitaláltam.
-Felhívom a nagyit. (mindketten)
-Csak valamit még meg kell beszélnem a haverommal. (fiam)
-Csak ezt a videót még megnézem. (fiam)
-Csak ezt a játékot még befejezem. (fiam)

Ez azért is jó, mert amíg mindenfélét csinálnak, épp elkészül a vacsora nyugodtan. Sokkal rosszabb lenne, ha az asztalnál ülnének, és VALÓBAN éhesek lennének, miközben főzök.
Az az igazság, hogy annyira csökkenteném a csirke, és főleg a csirkemellfogyasztást itthon, de a srácokat elég nehéz meggyőzni erről.  Úgyhogy marad az, hogy ebből próbálom meg kihozni, amit csak ki lehet.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj

10 dkg mandula vagy kesudió 
15-20 db olajban eltett aszalt paradicsom olajjal együtt

1 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó 

15 levélke friss bazsalikom
20 dkg ricotta

Mozarella vagy bármilyen sajt a tetejére

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A csirkemelleket sózom, borsozom, majd egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektetem.
A mandulát (barna héja nélkül), az aszalt paradicsomot, az olajat, a fokhagymát, a sót és az oregánót botmixerrel pépesítem.
A kész pesztót elkeverem az apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel és a ricottával.
A masszát a csirkemell tetejére halmozom, majd meszórom a sajttal.
40 perc alatt megsütöm. 

Nálunk ez minden körettel megy, de persze tésztával a kedvenc. Rizs, krokett, zöldsaláta, grillezett zöldsége, mind-mind jók hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!